Op zoek naar een garage waar we onze lekke band konden vervangen reden we het troosteloze dorpje Turangi in. Dit ligt in het midden van het noordereiland van Nieuw-Zeeland. Helaas, geen garage die ons kon helpen omdat we geen standaard wiel hadden en dus zat er niets anders op dan onze weg weer langzaam te vervolgen met het reservewiel. Nu was het rond lunchtijd en konden we wel wat te eten gebruiken maar in van die lelijke dorpjes in Nieuw-Zeeland is het vaak hopeloos gesteld met fijne restaurantjes. De KFS, Pizzahut, BurgerKing en de MC zijn wel oververtegenwoordigd maar daar pas ik voor.

Wat was ik dan ook blij toen ik zomaar het leuk uitziende zaakje Hydro Eatery tegenkwam. Een fris en modern interieur – wat ook een zeldzaamheid in dit land is -, een groot zonnig terras en kids friendly met oa leuk speelgoed en aantal gezonde toegankelijke gerechten.
Ik ben niet zo’n held met uitkiezen maar hier was het helemaal lastig wat het water liep mij meteen in de mond bij het lezen van de gerechten op het krijtbord. Van huisgemaakte soep tot hartige taart en van goede burgers tot fritters.

Ik koos, na lang twijfelen, voor een grote bowl met geroosterde pompoensalade en rauwe broccolisalade met feta. Die laatste was zo simpel en lekker dat ik ‘m meteen op reis regelmatig heb gemaakt. Met maar een paar ingrediënten maak je deze smaakvolle salade in een handomdraai. Ook ideaal om mee onderweg te nemen trouwens. Zo kon ik tijdens de reisdagen lekker picknicken in de prachtige natuur zonder bij van de fastfood ketens te hoeven stoppen. En het wiel? Dat hebben we na ruim 500 kilometer eindelijk kunnen vervangen.

rauwe broccolisalade met feta en granaatappelpitjes 2 lr

Rauwe broccolisalade met feta en granaatappelpitjes

Voor 2 personen
– 400 g broccoli
– 1 kleine rode ui
– 250 g goede feta (ja dat is best veel maar super lekker!)
– ½ granaatappel
– 65 g gezouten cashewnoten
– extra vierge olijfolie

1. Snijd de roosjes van de stronk en snijd ze klein. Snijd de ui in dunne ringen en verkruimel de feta. Haal de pitjes uit de granaatappel. Dat doe ik het makkelijkst door de schil licht in te snijden en deze open te maken. Ik verwijder de witte vliezen en haal vervolgens de pitjes er voorzichtig uit.
2. Meng in een grote kom de broccoliroosjes met de rode ui, feta, granaatappelpitjes en de cashewnoten. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
3. Verdeel de salade over 2 borden. Lekker om te serveren met Turks brood.

De salade zoals hij werd geserveerd bij Hydro heb ik wel iets aangepast. Zo heb ik de rozijnen vervangen door granaatappelpitjes en de pijnboompitjes door gezouten cashewnoten. Wat mij ook heel lekker lijkt is om deze salade te maken met stukjes gedroogde abrikoos en gerookte amandelen, of gedroogde cranberries en walnoot. Varieer er lekker op los zou ik zeggen.