{foto BrendaKookt}

Als ik aan cranberry’s denk dan is niet het eerste wat in mij opkomt Vlieland. Toch is de link met Vlieland minder gek dan je denkt. Daar groeien namelijk al ruim meer dan 100 jaar cranberry’s! Hoe dat nou allemaal precies zo gekomen is en hoe deze Nederlandse rode bosbes smaakt ga ik over een kleine 2 weken allemaal ontdekken tijdens de Cranberryweek op Vlieland.

Tijdens de Cranberryweek is er heel veel te doen en te proeven op het mooie Waddeneiland, allemaal in het teken van, ja hoe kan het ook anders, de cranberry. Zo ga ik op cranberry-excursie om te zien waar ze nou groeien, ik ga jam maken tijdens een workshop en natuurlijk wil ik de eindeloze mogelijkheden proeven tijdens een 3-gangenmenu met de rode vrucht in de hoofdrol. Wat mij ook leuk lijkt is de lunch middenin een cranberryveld. Deze wordt speciaal voor deze week georganiseerd. Nu hopen dat het mooi weer wordt!

Dit jaar is de tweede editie van de Cranberryweek. Mocht je willen weten wat je een beetje kan verwachten, kijk dan even op de blog van BrendaKookt en FrancescaKookt want zij waren er vorig jaar heen.

De Cranberryweek is van 21 t/m 27 oktober op Vlieland. Kijk op de site voor meer informatie en alle activiteiten. Wie weet komen we elkaar daar tegen, lijkt me gezellig!