Ik ben hopeloos smoorverliefd tot over mijn oren. Op chocolade. Dat kan ik.
Niet gewoon op stukje van een of andere reep, nee, ik ben helemaal in de wolken dankzij een chocoladebommetje gevuld met kokos.

Wacht. Ik vertel het verhaal niet goed. Het was eigenlijk al liefde op het eerste gezicht. Ik zag namelijk op de instagram van Kelly dat zij heel mooie verpakkingen had gekregen met iets van zoetigheid erin, de vonk sloeg direct over vanwege de looks. Ik reageerde op haar berichtje en toen mailde de maker of ik er eens kennis mee wilde maken. Nou, een date met chocolade, daar zeg ik geen nee tegen. Ik gaf mijn adres en wachtte met smart bij mijn brievenbus.

Met vlinders in mijn buik maakte ik het pakketje open en stond een beetje te staren naar hoe prachtig de doosjes van de chocolade in het echt waren. Zo subtiel vormgegeven met mooie kleuren, prachtige typografie en heerlijk licht mat papier wat weer een mooi contrast is met het ruwe gerecyclede bakje aan de binnenkant. En dan die olifant. Zie je ‘m? Die is toch geweldig?!! Zo’n mooie verpakking, dan moet er vast iets mis met de inhoud zijn zou je denken, zoals een bloedmooie jongen waar geen zinnig woord uit komt. Leuk om naar te kijken maar totaal niet interessant.

Ik opende het doosje en daar zaten twee knoeperds van chocolade in. Mooie donkere kleur van pure chocolade, niet helemaal hetzelfde en een volle geur van cacao rook ik. Met veel liefde sneed ik ‘m doormidden. Je moet namelijk niet direct toehappen bij een mogelijk grote liefde, je zou nog eens teleurgesteld kunnen raken. Nee, voorzichtig ontleden is veel leuker. Een hagelwitte vulling van kokos werd zichtbaar die prachtig afstak tegen het donkere randje van de pure chocolade. Ik kon nu niet langer wachten. Ik MOEST deze in mijn mond stoppen.

Hmmmmm mjum hmmm wow… met gesloten ogen genoot ik van de volle smaak. Pure smaak. De smaak van chocolade zonder een berg suiker. Kokos zonder een zoet en plakkerig effect. Nee, deze chocolade was hemels!

En nu ben ik dus verliefd. Hopeloos. Kansloos.

Deze chocolades heten Ridiculously Good en zijn een mix tussen een RAW bonbon en de bekende candybars. Ze zijn gemaakt van raw chocolate met vullingen gemaakt van onbewerkte ingrediënten. En fijn, ze zijn 100% biologisch en vrij van geraffineerde suikers dus wat dat betreft ook nog eens lekker snoepen. Er zijn twee varianten: rich peanut & date en creamy coconut. De laatste is echt mijn grote lieveling.

Op de site van Ridiculously Good kan je kijken waar ze te koop zijn. Helaas nog niet in Utrecht maar hopelijk komt daar snel verandering in. Ik ga er in ieder geval mijn best voor doen! Een doosje met twee chocolades kost trouwens € 2,50. Een echte traktatie dus. En neem het van mij aan: snijd ‘m doormidden om extra te genieten. En wie weet ben jij binnenkort ook verliefd op chocolade.