Het op smaak brengen van dit soepje doe ik graag met een lekkere currypasta. Ik bak het even mee met het uitje en de prei zodat alle smaken goed vrijkomen en dan ruikt het al heerlijk in de keuken. Het handige aan curry gebruiken is ook dat je het net zo pittig kan maken als je wilt. Hou je meer van een zachte smaak, gebruik dan een milde currypasta en als je meer van de vlam in de pan bent is een hete rode pasta een uitkomst. En experimenteer ook met de hoeveelheden. Iedere currypasta is weer verschillend.

Leuk weetje, is je soep veel te heet geworden? Voeg dan wat kokosmelk toe. Het vet wat in de kokosmelk zit maakt een soort filter op je tong waardoor het pittige minder bij je smaakpapillen kan komen. Zo kan je heel makkelijk gerechten iets minder heet maken als je was uitgeschoten met peper.

Ik ben trouwens zo dol op noodlesoep dat ik, als ik op vakantie ben Azië, er mee ontbijt. Niet pittig hoor want in de ochtend moet ik niet denken aan heftige pepers!

Noodlesoep met omeletreepjes
Voor 4 personen
– 2 el zonnebloemolie
– 1 ui, gesnipperd
– ½ prei, in halve ringen
– 2 el currypasta (of naar smaak)
– 1,25 liter hete groentebouillon
– 200 g sugar snaps, gehalveerd in de lengte
– ½ Chinese kool, in reepjes
– ½ gele paprika, in reepjes
– ½ rode paprika, in reepjes
– 100 g brede rijst noodles
– 1 limoen
– 4 takjes koriander
– 3 eieren, geklutst

1. Verhit in een grote kookpan 1 eetlepel olie. Fruit de ui samen met de prei. Voeg de currypasta toe en bak kort mee tot de geur vrij komt.
2. Giet de bouillon erbij en voeg de sugar snaps, kool, paprika en noodles toe. Kook in 5 minuten de noodles gaar en de groenten beetgaar. De groenten moeten net onder staan in het water.
3. Verhit ondertussen de resterende olie in een koekenpan en bak een omelet. Snijd deze in reepjes.
4. Breng de soep op smaak met sap van een halve limoen en eventueel nog met peper en zout. Schenk de soep in grote kommen, bestrooi met wat reepjes omelet en blaadjes koriander erover. Snijd de resterende limoen in plakjes en serveer bij de soep.