Dit weekend is TREK, het rondreizende Food Truck Festival, in Utrecht neergestreken in het Griftpark. Op het grasveld tegenover Gastmaal Café staan een stuk of 35 food trucks waar je heerlijk eten haalt, gezellige live muziek hoort en af en toe iets van theater ziet. Het terrein is vrolijk versierd met gekleurde lampjes die in de avond een heel gezellig sfeertje maken. De perfecte plek om heen te gaan met vriendinnen, dus dat deed ik dan ook. Iedereen haalde wat lekkers bij een van de zaakjes en zo had ieder wat wils.
Wat ik leuk vind aan TREK is dat er per stad ook een aantal lokale trucks te vinden zijn, zoals de burgers van Pickles. In iedere stad zijn er dus een aantal trucks die je alleen daar gaat zien.

Enorm lekker vond ik de bio frietjes, tortilla met kip en de zalmtamaki. En mijn vriendinnen waren helemaal wild van de halve kreeft die er echt super uit zag! Verder staan er onder andere trucks met Koreaans eten, Indy food, burgers, maiskolven, saté, kokosmakronen, koffiebarretjes, mosselen, houtovenpizza’s, soep en salade, powerfoods, poffertjes etc. Helaas teveel om allemaal te proeven. Alles ziet er super leuk versierd uit dus het is lastig kiezen, ik waarschuw je alvast.

TREK 2 Het is echt een enorm feestje om naar dit festival te gaan omdat het niet al te groot is en daardoor gezellig knus. Omdat het zo goed bezocht was gisteravond was het helemaal een feestje met allemaal leuke mensen om je heen zonder dat het gehalte ‘zie mij eens hip zijn’ al te hoog was zoals vaak bij festivals in Amsterdam het geval zijn. Ja, natuurlijk moet je even wachten bij een food truck voordat je aan de beurt bent als er veel mensen zijn maar meestal sta je niet langer dan 10 minuutjes in de rij. En in de rij klets je gezellig met de mensen om je heen dus zo vervelend is even wachten zeker niet.

TREK is trouwens gratis te bezoeken. Wel betaal je 2,50 voor een plastic glas. Dat glas lever je in als je weer een nieuw drankje haalt en krijg je weer een schoon glas ervoor terug. Zo scheelt dat weer troep en glazenophalers. Er zit geen statiegeld op het glas, het bedrag wat je ervoor betaald is dus een soort van kleine bijdrage aan het festival. Het TREK festival Utrecht is nog t/m morgen te bezoeken.

Nog een paar tips:
– Neem je eigen picknickkleedje mee zodat je op het grasveld neer kan ploffen.
– Vergeet je warme trui niet als je in de avond blijft plakken.
– Wees niet bang als er een lange rij staat, het gaat best snel om binnen te komen.
– Gooi een pen in je tas als je met een klein kindje bent. Je kan bij de beveiliging om een bandje vragen waar je de naam van je kindje op kan zetten en jouw telefoonnummer voor het geval hij kwijt raakt.
– Neem voldoende contant geld mee. Niet bij iedere zaak kan je pinnen en het gaat best rap met je geld.

TREK 4TREK is de rest van de zomer nog in de volgende steden:
Maastricht (Stadspark – 29 t/m 31 mei)
Enschede (Volkpark – 5 t/m 7 juni)
Nijmegen (Hunnerpark – 26 t/m 28 juni)
Den Bosch (Paleiskwartier – 10 t/m 12 juli)
Amsterdam (Amstelpark – 17 t/m 19 juli)
Den Haag (Westbroekpark – 10 t/m 13 september)

Hier leuk filmpje van de sfeer van TREK vorig jaar: