Dagen nauwelijks groenten eten, ja ons zoontje kan dat. Die heeft het zelfs tot een ware kunst verheven en vist met precisie de pasta uit de saus, peutert geconcentreerd de kip uit een curry of eet gewoon alleen noodles en laat de rest staan. Dus.

Ik maak me niet snel zorgen over zijn eetgedrag maar als ik denk, het duurt nu wel erg lang die groenteboycot dan trek ik ook mijn trukendoos open. Lang leve smoothies! Niets vind meneertje leuker dan helpen met de blender. Hij kan alles in de grote beker gooien, de dekstel erop doen en zelf op het start knopje drukken. Dikke pret want het maakt  enorm lawaai als de blender op maximaal vermogen staat te mixen. Daar gaat hij zelfs spontaan van headbangen!

Als je mee mag helpen met het maken van je eigen smoothie dan wil je ‘m zeker ook proeven. Zo ook ons meneertje van anderhalf. En dus gooit hij klakkeloos twee flinke glazen zelfgemaakte Fristi in zijn keelgat. Als een ware death metal dude die zijn bier wegtikt. En dat er komkommer door zit dat maakt dan totaal niet uit. Nog beter eigenlijk: de smoothie vind ik er zelf veel lekkerder door geworden want het geeft een frisse smaak aan het geheel. Zo wordt ons kleine meneertje een grote jongen met groente in zijn makkie. Nu hopen dat hij later geen metalfan wordt…

Zelfgemaakte Fristi met komkommer
Voor 4 glazen
– 1½ el havermout
– ½ komkommer, geschild en in grove stukken
– flinke hand bevroren frambozen
– ½ glas kokoswater
– ½ glas water
– 2 el Griekse yoghurt

Doe alle ingrediënten in de beker van de blender. Blend tot de komkommer en de havermout helemaal fijn zijn. Dit duurt zo’n 30 seconden op maximaal vermogen. Schenk de Fristi in glaasjes en serveer met een rietje en een plakje komkommer.