Als ik weinig tijd heb om te koken maak ik snel een pasta of een Aziatisch hapje. Deze gewokte panga met groenten en soba noodles is zo’n gerechtje wat ik even in alle haast in elkaar draai. Dat kan ik met mijn ogen dicht. Dus iedereen kan dit gerechtje maken.
Wat ook echt enorm makkelijk is zijn de roerbakstukjes panga van Queens uit de diepvries. Die kan je namelijk zo, hoppa, bevroren en al in de pan mikken en binnen no time is het klaar. Heel handig om dus in je vriezer te hebben liggen voor als je doordeweeks even snel een hapje maakt.

En mocht je soba noodles niet kennen, dit zijn Japanse noodles gemaakt van boekweit en beetje tarwe. Ze zijn heel snel gaar en lekker zacht.

Gewokte panga met groenten en sobanoodles
Hoofdgerecht voor 2 personen
– 2 el arachideolie
– 200 g panga roerbak, bevroren
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– 1 cm gemberwortel, fijngehakt
– ½ rode paprika
– 150 g sugar snaps, in de lengte gehalveerd
– 90g soba noodles
– 1 tl bruine basterdsuiker
– 2 el sojasaus
– sap van ½ limoen
– 1 tl zwart sesamzaad
– blaadjes van 2 takjes koriander

1. Verhit in een koekenpan de olie en wok de bevroren vis 3 minuten. Voeg de knoflook en de gember toe en bak mee.
2. Voeg de sugar snaps en de paprika toe en wok alles nog enkele minuten.
3. Kook ondertussen de soba noodles volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
4. Voeg de bruine suiker, sojasaus en limoensap toe aan de vis en warm mee.
5. Verdeel de noodles over twee borden en schep er de vis met groenten over. Strooi er als laatste wat zwarte sesamzaadjes en korianderblaadjes over.

Tip:
Als je iets meer tijd hebt is het ook lekker om de noodles nog even samen met de rest te roerbakken. Verkort de kooktijd dan een halve minuut van de noodles. Strooi en wat pinda’s over en serveer met stokjes. Zo is je snelle hap ge-upgrade!