Wat is verse vis? Is dat rauwe vis? Die na vangst wordt schoongemaakt en zo wordt verkocht? Ja dat klinkt als verse vis. Maar wist je dat veel vis die in de supermarkt als rauw in de verpakking ligt eerst bevroren werd en toen weer ontdooid? Hoe vers is die vis dan nog? Is het dan niet veel lekkerder om de vis die vlak na vangst is bevroren, zelf te ontdooien? Zo heb je wat mij betreft versere vis dan wanneer ik ontdooide vis in de super koop die daar een paar dagen al ligt. En dus is het helemaal niet zo gek om vis uit de diepvries te kopen. Maar het is het gevoel hè, dat het dan niet vers is. Heb ik ook last van. Zit gewoon tussen onze oren.

Tijdens mijn tripje naar Vietnam met Queens vis zag ik met eigen ogen dat er misschien maar een half uur zit tussen het moment van doden van de vis totdat ie ingevroren en gevacumeerd in een verpakking zit. Dat is echt mega snel vind ik! En dus at ik vanavond heerlijke vis die super vers smaakte, zo uit de diepvries. Voor mij bij deze omgedoopt tot best verse vis.

Panga met spek en tijm uit de oven
Hoofdgerecht voor 2 personen
– 2 pangasiusfilets, ontdooid
– 1 tl verse tijmblaadjes
– 6 plakjes ontbijtspek
Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Leg de panga op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de tijmblaadjes. Maal er wat verse peper en grof zeezout over. Leg de plakjes spek schuin over de pangafilets. Vouw overtollig spek om de filet heen.
3. Bak de vis in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar, afhankelijk van de dikte.
Erg lekker om kleine tomaatjes te halveren en die op de bakplaat bij de vis te leggen. Besprenkel deze met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Serveer bij de tomaatjes en vis een groene salade en gebakken piepertjes.