Deze week ga ik je alles vertellen over mijn geweldige reis naar Vietnam waar ik het hele proces van pangasiusfilet kweken en verwerken van dichtbij mocht zien. Maar voor ik daar alles over ga vertellen inspireer ik je graag met lekkers: viskoekjes van panga met kokos.
Deze viskoekjes zijn fris en licht door de limoen en tikkie tropisch met de geraspte kokos erdoor. Het handige van de kokos is dat het niet alleen veel smaak geeft maar ook werkt als een soort paneermeel die vorm geeft aan de koekjes. Maar dus veel en veel lekkerder dan paneermeel. Dat snap je natuurlijk!
De koekjes kan je super leuk zo als borrelhapje serveren. Je kan ze prima paar uur van tevoren maken en dan vlak voor serveren 10 minuutjes opwarmen in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ik at ze als hoofdgerecht met gewokte Chinese kool met stemgember en rijst erbij. En smullen dat het was!

Viskoekjes van panga met kokos

Voor 8 stuks, of als hoofdgerecht voor 2 personen
– 250 g pangasiusfilet (2 filets), ontdooid
– 3 el kokosrasp
– 1 eiwit
– 1 bosui, fijngehakt
– 1 cm gember, fijngehakt
– 1 el fijngehakte koriander
– 1 limoen, goed schoongeboend
– 1 el zonnebloemolie

1. Snijd de panga met een scherp in heel kleine stukjes tot je een gehaktachtige structuur hebt.
2. Meng in een grote kom pangagehakt, kokosrasp, eiwit, bosui, gember en koriander met een lepel goed door elkaar. Rasp ⅓ van de limoenschil en voeg toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat minimaal 30 minuten rusten zodat de smaken goed in kunnen trekken.
3. Vorm van het 8 gelijke viskoekjes met een doorsnede van zo’n 5 cm.
4. Verhit in een koekenpan de olie en bak de viskoekjes in zo’n 5 minuten gaar en goudbruin. Keer halverwege.
5. Snijd de limoen in partjes en serveer bij de viskoekjes. Erg lekker met wat Sweet Pepper Surprise van Larisse om in te dippen.