De beste nachoschotel at ik in New York. Nou eigenlijk niet in de stad waar mijn goede vriend werkte die ik opzocht, maar aan de overkant van het water, New Jersey, waar hij toen woonde en ik logeerde. In New Jersey is een grote hispanic gemeenschap, zo groot dat ik met Engels niet eens terecht kon omdat iedereen Spaans daar spreekt. Met handen en voeten kom je gelukkig een heel eind en dus at ik in een klein maar extreem druk restaurant de lekkerste nacho’s ever. Krokante tortillachips met een heerlijke smeuïge topping van geraspte kaas en crème fraîche met stukjes tomaat en plakjes avocado. En een berg enorm hete saus erover.

Omdat mondverbrandend heet eten niet helemaal mijn ding is heb ik de saus vervangen door wat cayennepoeder en dat geeft voor mij precies het lekkere contrast met het romige van de kaas en de room. Het is machtige borrelhap maar enorm lekker, helemaal met een corona biertje erbij. En daarna hoef je gewoon niet veel meer te eten, who cares?

Nacho’s
Borrelgerecht voor 3-4 personen
– 1 avocado, in plakken
– sap van ½ limoen
– 1 tomaat
– 150 g tortillachips
– 1 sjalot, in ringen
– 125 ml crème fraîche
– 100 g geraspte jonge kaas
– snuf cayennepeper
Extra nodig: lage ovenschaal

1. Verwarm de oven op 200 graden. Besprenkel de plakken avocado met limoensap. Snijd de tomaat doormidden en schep er met een theelepel de zaadlijsten uit. Deze worden niet meer gebruikt dus die kan je meteen opeten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
2. Verdeel de tortillachips over de lage ovenschaal. Verdeel de sjalotringen en crème fraîche in dotten over de chips en bestrooi met de kaas. Leg er de plakken avocado op, strooi er de stukjes tomaat over en bestrooi met een snuf cayennepeper.
3. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de nacho’s 7 minuten, tot de kaas gesmolten is. Serveer warm, lekker met een biertje erbij!

Tip: ook lekker met wat verse koriander erover!