Een quesadilla is een Mexicaanse tosti in tortilla’s. Nu ben ik echt een tostiliefhebber en dus is dit ook iets wat ik super lekker vind. Misschien zelfs nog wel lekkerder dan een tosti omdat de tortilla zo fijn knapperig is en je nog meer de vulling proeft dan het omhulsel. Want daar draait het bij een tosti toch om? Om de gesmolten warme kaas?? Nou, als je daar ook zo dol op bent als ik dan ga je heel blij worden van deze quesadilla’s.

Ik gebruikte trouwens geitenkaas omdat het net even iets meer pit aan het gerecht geeft. Ben je meer van de Hollandse kaas, dan kan je dat er ook prima op doen hoor. Ook lekker!

Quesadilla’s met avocado en geitenkaas
Lunch voor 2 personen
– 2 tomaten
– ½ avocado, in blokjes
– 4 (zelfgemaakte spelt) tortilla’s met doorsnede van 15 cm
– 60 g geraspte geitenkaas
– 1 lente-ui, in ringen
– snuf gedroogde chilivlokken

1. Verhit een koekenpan zonder boter of olie. Halveer de tomaten en schep er met een lepeltje de zaadlijsten uit. Snij het vruchtvlees in blokjes.
2. Beleg 2 tortilla’s met de kaas, lente- ui, tomaat, avocado en strooi er een klein beetje chilivlokken over. Dek af met de resterende tortilla’s.
3. Bak de tortilla’s na elkaar in de koekenpan tot de buitenkant krokant is en de kaas gesmolten. Keer halverwege voorzichtig om.