Een heerlijke sandwich gaat er bij mij altijd wel in als lunch. Deze versie is best een beetje feestelijk want gerookte forel is niet iets wat ik dagelijks eet maar wat ik wel heel lekker vind. De vis heeft een zachtere en fijnere smaak dan gerookte makreel en is ook minder vet. Ideaal als lunch maar misstaat ook zeker niet bij de paasbrunch.

Meneertje B vond de sandwich trouwens ook prachtig en viel meteen aan. Tot zijn ontzetting zat er raar groen spul op die hij snel aan mama ging voeren. Alle gerookte forel was wel om op te smikkelen die opeens had ik daar dan weer veel minder van op mijn sandwich.

Sandwich met gerookte forel
Voor 2 porties
– 4 boterhammen
– 4 el kruidenroomkaas (ik ben fan van Boursin)
– 20 g spinazie
– 2 gerookte forelfilets
– 4 radijsjes, in heel dunne plakjes

1. Besmeer alle 4 de boterhammen met een laagje roomkaas.
2. Verdeel de spinazie over 2 boterhammen. Breek de forel in stukken en verdeel over de spinazie. Beleg als laatste met de plakjes radijs.
3. Leg de andere boterham erop met de roomkaaszijde naar beneden. Snijd de boterhammen kruislings door tot 4 kleine sandwiches. Steek er voor de versiering een mooi prikkertje doorheen met een stukje citroen. Lekker om de citroen over de forel uit te knijpen voor een extra frisse smaak.