Chimichurri is een pittig kruidenmengsel met olie uit Zuid-Amerika wat bij geroosterd vlees gegeten wordt. Soms wordt vlees er ook wel in gemarineerd maar dat doe ik vandaag niet. Ik vind de lamsrack namelijk al super van smaak van zichzelf en een kloddertje chimichurri maakt het af zonder dat het te overheersend is.

Door chimichurri gaat peper, knoflook, ui, peterselie, tijm, olie en wat zuurs zoals meestal wijnazijn. Ik maakte er een kleine variatie op zodat die van mij net iets frisser  door de citroen is en nog beter bij lam past door de koriander. Echt enorm lekker! En omdat het makkelijk voor te bereiden is en zelfs lekkerder als de smaken even intrekken kan je dit gerechtje perfect tijdens Pasen serveren. Lekker met geroosterde aardappeltjes en een salade met groene asperges.

Lamskoteletjes met chimichurri
Voor 2 personen + extra chimichurri voor volgende keer
– ½ bos platte peterselie
– ¼ bos koriander
– 2 el citroensap
– ¼ rode peper (of meer als je van pittig houdt)
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– ½ sjalot, gesnipperd
– 1 tl verse tijm
– 50 ml olijfolie
– 4-6 lamskoteletjes, afhankelijk van de grootte
Extra nodig: staafmixer, grillpan

1. Verwarm de grillpan voor.
2. De bereiding is nogal simpel: doe alle ingrediënten in een beker van een staafmixer. Behalve lamskoteletjes natuurlijk! Mix alles tot een sausje. Van mij mag ie nog wel een klein beetje structuur hebben, vind ik lekker. Als het wat droog is voeg dan nog wat olijfolie toe. Laat de chimichurri minimaal een half uurtje staan zodat de smaken goed intrekken.
3. Grill de lamskoteletjes aan beide zijden met mooie streepjes. Heb je nog even de tijd, dan is het heerlijk om de koteletjes nog 7 minuten in een oven van 150 graden na te laten garen.