In mijn pauze at ik best vaak gerookte zalm met de briljante mosterd-dillesaus van Ikea. Dat was in de kantine bij Ikea want daar heb ik een tijd gewerkt. Dat sausje vind ik nog steeds lekker maar omdat ik niet dagelijks meer in ‘de grote blauwe doos’ te vinden ben heb ik de saus nu zelf gemaakt. Eigenlijk super simpel en hij smaakt nog beter: pittiger en frisser.
Leuk om dit sausje bij gerookte zalm tijdens het Paasontbijt te serveren!

Mosterd-dillesaus van Ikea zelfgemaakt
Voor klein potje waar je best lang mee doet.
– 2 el fijngehakte dille
– sap en rasp van ½ citroen
– 2 tl honing
– 1 tl mosterdzaad*
– ½ tl grof zeezout
– 1 el olijfolie

Doe alle ingrediënten in een potje met 2 eetlepels water, flink schud flink en klaar!

Als je het sausje zo proeft dan is het best pittig en heftig van smaak. Omdat je maar een beetje over je gerookt zalm doet is het helemaal niet meer zo heftig en is de totale smaak super.

Bewaar het sausjes in een afgesloten potje. Heerlijk voor over gebakken zalm of kabeljauw of een beetje als dressing door een salade. Ook lekker: wat door gekookte boontjes heen scheppen en dat bij vis serveren. Op komt het zeker!

*Geen mosterdzaad in huis? Gebruik dan een grove pittige mosterd.