Als Pauline van de populaire foodblog Uit Pauline’s keuken iets in haar knappe koppie heeft dan gaat ze er direct mee aan de slag. Of het nou het opzetten van haar blog is, een webshop starten of een kookboek maken. Zij is het type die een enorme hands on mentaliteit heeft en vol gaat voor haar ideeën. Dat is wat ik heel erg tof aan haar vind, dat ze het gewoon DOET.

Kookboekplannen
Toen Pauline mij afgelopen najaar in vertrouwen vertelde dat ze een eigen kookboek ging maken was ik niet verbaasd. Het voedselzandloper kookboek wat zij in opdracht maakte was zo’n succes, dat smaakte natuurlijk naar meer. We hadden het over uitgevers, hoe je zo’n traject ingaat en met wat voor planningen en aanpakken je te maken kan krijgen. Ik heb als assistent uitgever meerdere kookboektrajecten gedaan en daarnaast ook nog aan kookboeken gewerkt. Ik kan oprecht zeggen dat ik een beetje weet van de hoed en de rand. Dan is het fijn om even samen van gedachten te wisselen als je kookboekplannen hebt.

Pauline’s aanpak
Toen kwam Pauline met haar idee hoe alles aan te pakken en in welk tijdsbestek. Man, ik dacht, hoe gaat die binnen paar maanden alles doen?? En dat is precies wat Pauline anders maakt dan anderen. Ze heeft een idee in haar hoofd, gaat ermee aan de slag en heeft al heel duidelijk voor ogen hoe ze haar doel gaat bereiken.
Ze was namelijk al een tijd bezig met haar kookboek. Ze wist wat voor hoofdstukken ze erin wilde, wat voor recepten en ook wist ze al met welke fotograaf ze wilde werken en hoe alles eruit moest zien. Ze had zelfs een heel team in gedachten zonder dat die nou experts waren in kookboeken maken maar waar zij een heel goed gevoel bij had. Want dat is echt zo, hoe ervaren de mensen ook zijn waar je mee werkt, er moet echt een klik zijn. Die klik was voor haar heel belangrijk en dus ging ze aan de slag met professionals waarvan zij dacht, daar kan ik mijn boek mee maken. Dat is ook weer zoiets typisch Pauline: ze volgt haar hart!

Daar is ie dan!
Schrijven, testen en mega intensieve shootdagen. Pauline stroopte haar mouwen op en ging er vol voor. Zou het iets met haar Groningse achtergrond te maken hebben dat zij zo’n gevalletje ‘niet lullen maar poetsen’ is? Ik verdenk haar er stiekem van! In ieder geval heb ik dik respect voor wat zij in zo’n mega korte tijd voor elkaar heeft gekregen.
Het is een prachtig en persoonlijk boek geworden bomvol heerlijke recepten, handige weetjes, fijne how-to instructies en heel veel leuke verhalen over haarzelf om lekker op de bank te lezen met een kop thee erbij. Echt, ze overstijgt zichzelf met haar Uit Pauline’s keuken kookboek. Petje af Pau!!

Uit Pauline’s keuken kookboek
Auteur: Pauline Weuring
Uitgeverij: Prometheus Bert Bakker
Prijs: 19,95 euro

IMG_6928