Lunchen met een tosti vind ik altijd een feestje. Ik kan er alles op doen wat ik lekker vind en zo ruim ik vaak ook nog de koelkast op. Vandaag maakte ik er helemaal iets lekkers van: ik kookte nog even een rode uiencompote om bij mijn tosti te eten. Echt een super lekkere combi, dat zachte van de kaas met het zoete van de compote.

Het recept voor de compote is genoeg om nog een paar keer van te kunnen smullen. Ook bij een boterham met oude brokkelkaas is het echt heerlijk! Je kan de compote afgesloten in een potje makkelijk nog 2 weken bewaren in de koelkast.

Geitenkaastosti met rode uiencompote
Lunch voor 1 persoon. De compote is genoeg om meerdere keren te gebruiken.

Geitenkaastosti
2 sneden lekker brood
boter
 40 g verse geitenkaas
 handje spinazie
Extra nodig: grillpan of tosti-ijzer

Rode uiencompote
– 20 g boter
– 2 rode uien, in kwart ringen
– 75 ml rode port
– sap van 1 sinaasappel
– 30 g gedroogde pruimen, in kleine stukjes
– 2 tl appelstroop

1. Begin met het maken van de compote: verhit de boter in een koekenpan. Voeg de uien toe en fruit op matig vuur in 5 minuten iets zacht.
2. Voeg de port, sinaasappel, pruimen en appelstroop toe en roer door. Laat de uien 15 minuten zachtjes koken tot ze helemaal zacht zijn en het vocht ingedikt is. Breng op smaak met peper en zout.
3. De tosti: verhit de grillpan of het tosti-ijzer. Besmeer een boterham lekker dik met de geitenkaas. Leg er de spinazie op en dek af met de andere boterham. Besmeer de buitenkant met boter.
4. Bak de tosti aan iedere zijde goudbruin. Ik gebruik meestal de grillpan en zet op de tosti nog een zware pan zodat ie lekker plat wordt. Serveer de tosti met de rode uiencompote.