Als ik koken met oud brood zeg, dan zeg jij vast wentelteefjes! En dus mag deze uber klassieker deze week niet ontbreken. Het leuke vind ik vooral de naam van dit gerecht. Waarom heten die gebakken bammetje nou teefjes? Iemand een idee? Ik vind het in ieder geval heel erg vrolijk en grappig.

En dan de smaak. Het zachte, zompige warme gebakken brood met een klein korstje is echt zo lekker. Ik eet ze het liefste met kaneel en wat suiker. Heel saai en degelijk. Maar ook jam, stroop of Nutella doen het er heel goed op.

Als je keertje geen zin hebt in zoete wentelteefjes kan je ze ook hartig maken: meng wat paprikapoeder door het ei-melkmengsel in plaats van suiker. Bak ze aan beide kanten en bestrooi op het laatst met wat geraspte kaas die je ook even meebakt. Of doe een theelepel pesto erdoor en bak op het laatst een plakje mozzarella mee. Of roer wat currypoeder en beetje yoghurt erdoor en besmeer na het bakken met hummus.
Heel leuk al die hartige varianten maar ik ga vandaag voor mega klassiek. En lekker dat het is!

Wentelteefjes
Voor 5 stuks (lunch voor 1 volwassenen en een kindje)
– 1 ei
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 tl kaneel
– 150 ml melk
– rasp van ¼ sinaasappel
– 5 flinke snedes oud brood, ik gebruikte zuurdesem
– boter om in te bakken

1. Klop met een garde in een lage kom het ei met de vanillesuiker, kaneel, melk, sinaasappelrasp en een klein snufje zout luchtig.
2. Wentel een sneedje brood door het melkmengsel en laat kort intrekken.
3. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Bak het zompige brood op middelmatig vuur bruin. Keer voorzichtig om en bak ook de andere kant bruin. Serveer de wentelteefjes warm met een klontje boter en suiker.

Tip
Gebruik oud brood want dat neemt het melkmengsel goed op. Vers brood is te vochtig van zichzelf en zal daardoor snel breken.