Wij Nederlanders zijn echt gek op kaas, melk en yoghurt. We zijn zelfs de grootste yoghurteters van de wereld! En ja, daar draag ik zeker weten een steentje aan bij omdat ik het echt ieder moment van de dag kan eten. Toen ik hoorde over de Yoghurt Barn waar je de hele dag yoghurt kan bestellen sprong ik een gat in de lucht en ben ik heel snel na de opening er heengegaan.

Het hele jaar
De Yoghurt Barn is volgens mij de eerst zaak in ons land waar je yoghurtgerechten het hele jaar rond en de hele dag kan eten. Dus helemaal niet alleen als ontbijt maar ook als tussendoortje, lunch, in een smoothie of zelfs een high tea met lekkere yoghurthapjes! Een plek dus waar je als yoghurtliefhebber helemaal los kan gaan.

Bakje feest
Wat ik heel leuk vind aan de bakjes met yoghurt is dat je verschillende soorten yoghurt als basis kan kiezen. Denk aan magere yoghurt, hangop of frozen yoghurt. Dan kan je je pakje pimpen met een heleboel toppings: noten, zaden, vers fruit, chocolade en zelfs superfoods. Omdat ik maar moeilijk kan kiezen neem ik mijn favo special met hangop, mango, walnoten en brownie. Echt een feestje!

Loei vers
Bij Yoghurt Barn krijg je pure producten. De yoghurt en hun eigen receptuur frozen yoghurt zijn 100% biologisch en direct van de boer. Nog geen 48 uur geleden zat de melk van mijn yoghurt nog in de koe. Dat proef je en ja, dat noem ik dus echt vers!

Kids
Wat ik ook erg fijn vind aan deze plek is dat het interieur fris en tikkie industrieel is maar wel gezellig. Een fijne plek om met kids heen te gaan want ze kunnen er prima rondbanjeren, er is een leuk speelhoekje, aparte kinderporties met ditto prijzen, een wastafel waar je glaasjes kraanwater kan bakken, een goede verschoonplek en als je wilt mag je hier als mamakoe borstvoeding geven.

Echte fan
Ik heb de dikke mazzel dat in het centrum van Utrecht de eerste zaak is geopend een paar jaar geleden en ik dus al een aardige tijd geniet van al dat lekkers van de Yoghurt Barn. Toen ze met behulp van crowd funding een tweede zaak, in Amsterdam, wilden openen heb ik geholpen met de financiering. Ik vind dit namelijk echt een super concept en hoop dat ze straks in veel meer steden zitten met hun mooie zaak. Ik ben dus een echte fan en eet als goede Hollander veel yoghurt. Loei lekkere, zoals ze bij de Yoghurt Barn zeggen.

Yoghurt Barn
Utrecht: Vinkenburgstraat 15
Amsterdam: 1e vd Helststraat 80
Openingstijden: Beide zijn 7 dagen in de week open. Kijk voor de exacte openingstijden op de website

Beeld: Yoghurt Barn

Schermafbeelding 2015-02-23 om 22.17.20