Hartjes hartjes hartjes… Ja alles wat ik bedacht heb voor Valentijn is met hartjes. Hartjes van zalm, hartjes van bacon, hartjes in je havermout (recept komt nog) en een hartjespizza met hartjes van salami!
Ik vind hartjes gewoon super schattig! Ik heb zelfs bergen hartjes om in de kerstboom te hangen maja, het is nu Valentijn en die hartjes blijven gewoon bij de kerstspullen. Hoewel…. Takken op tafel vol met hartjeshangertjes, why not?!

Dit recept voor pizzadeeg gebruik ik al heel erg lang en is echt een favoriet van mij. Helaas kan de oven waar ik nu woon niet mega heet dus ik heb nog geen bubbeltjes op de rand van de pizza gekregen zoals ik in mijn oude huis wel had. Maar lekker blijft ie absoluut.
Ik maak altijd zelf een tomatensausje terwijl het deeg aan het rijzen is want dan kan ik ‘m precies zo kruiden als dat ik lekker vind. Bij deze pizza met salami hou ik wel van wat extra pit dus daarom deed ik er wat chili door. Hartverwarmende hartjespizza met hartjes van salami it is!

Hartjespizza
Voor ongeveer 15 stuks

Voor het deeg
– 175 g bloem
– 1 tl gedroogde gist
– snufje suiker
– flinke snuf grof zeezout (ik gebruik Maldon)
– 1 el olijfolie

Voor de saus
– 2 el olijfolie
– 1 sjalot, gesnipperd
– 1 teen knoflook
– 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
– snuf chilipoeder
– 120 ml goede passata

Toppings
– 100 g gerapste kaas
– 100 g salami
Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier, deegroller, grote en kleine hartjesuitsteekvorm

1. Meng in een kom de ingrediënten voor het deeg en voeg 100 ml lauwwarm water toe. Kneed het deeg zo’n tien minuten tot een soepel deeg. Leg terug in de kom en dek af met verhoudfolie. Laat op kamertemperatuur 30 minuten rijzen.
2. Maak ondertussen de saus. Fruit in een steelpan de ui en knoflook glazig in de olijfolie. Voeg de kruiden en de passata. Laat 20 min. op laag vuur met de deksel op de pan zachtjes koken tot een mooie tomatensaus. Breng op smaak met flink wat peper en beetje zout.
3. Verhit de oven op minimaal 230 graden. Als jouw oven heter kan is dat alleen maar beter. De baktijd is dan misschien wel iets korter dus goed checken tijdens het bakken van de pizza!
4. Rol het deeg uit tot zo 3 mm dik. Steek met de grote vorm hartjes uit het deeg. Mocht dat wat lastig gaan, snijd dan met een scherp mesje langs de rand van het vormpje, zo weet je zeker dat het deeg helemaal doorgesneden is. Leg de hartjes voorzichtig op de bakplaat.
5. Steek hartjes uit de salami met het kleine vormpje. Gebruik hier ook een mesje als het vormpje niet goed genoeg door de salami steekt. Schep een klein beetje saus in het midden van een hartje en smeer uit met een theelepel. Bestrooi met kaas en beleg met een salamihartje.
6. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizza in zo’n 10 tot 14 minuten goudbruin en gaar. De tijd is beetje afhankelijk van hoe heet je oven is. Eet de hartjespizza direct met je hartendief op!

Tip:
Passen niet alle pizza’tjes op 1 bakplaat? Bak dan in twee keer.