Soep is de oplossing. Als papa en mama iets willen eten wat de kleine niet mee-eet, als het buiten koud is, als we snel iets op tafel willen zetten, als er niet veel meer in de koelkast ligt. Soep is dan ons redmiddel nummer één en deze snelle courgettesoep eten we regelmatig, net als pompoensoep.
Om een soepje nog wat extra vullend te maken doe ik er vaak ook wat orzo pasta, kikkererwten of rijst door. Gewoon wat we hebben liggen eigenlijk. Dat is zo fijn aan soep, je kan er  alles in doen en zo een heerlijk maaltje op tafel zetten. Daarom is soep mijn oplossing voor alles, naja bijna alles.

Snelle courgettesoep
Voor 2 personen als avondeten
– 1 ui, gesnipperd
– 2 el olijfolie
– 1 courgette, in stukken
– 150 g diepvries doperwten
– handje gesneden peterselie
– 1½ bouillonblokje
Extra nodig: staafmixer

1. Verhit de olie in een kookpan. Fruit de ui. Voeg courgette, doperwten, peterselie en bouillonblokje toe. Vul de pan met heet water tot de groenten net onder staan. Kook 10 minuten.
2. Mix met de staafmixer alles tot een soep. Ik hou er wel van als het niet helemaal fijn is. Lekker met een snee brood met avocado.