De keuken is meneertje zijn grote speeltuin. Er is namelijk niets leuker dan de keukenkastjes leeg te halen om lekker te roeren in de grote pannen, de staafmixer in elkaar te zetten en er een zoemend geluid bij te maken en pakken rijst op de kop te houden zodat de hele vloer onder ligt. Ja ons meneertje B is er maar druk mee. Uren en uren kan hij daar doorbrengen tot de hele vloer bezaaid ligt met keukenspullen en ik bijna mijn nek breek als ik een glas water wil pakken. Ik snap er echt niets van dat hij zo geobsedeerd is door alles wat in de keuken ligt. Zou het iets te maken hebben met mijn kookgebeuren? Ik ben bang van wel.

Sinds kort heeft hij gelukkig auto’s ontdekt want die kunnen rijden. En daar kan je net zo’n geluid bij maken als de staafmixer, handig. Toen ik het idee voor deze auto’s op pinterest tegenkwam dacht ik meteen, dat is wat voor ons meneertje. Eten gecombineerd met auto’s. En ja hoor, er werd enorm gefascineerd toegekeken hoe ik ze maakte en toen hij mocht snoepen werd er eerst een ererondje over de tafel mee gereden onder een luid bzzzzzzzzuuuuu.

Deze appelauto’s zijn natuurlijk ook erg leuk om uit te delen als traktatie!

Appelauto’s
Voor 12 stuks
– 1 appel, bijvoorbeeld een Elstar
– 2 kleine worteltjes
– 12 tot 20 witte druiven, afhankelijk van hoe groot ze zijn.
Extra nodig: satéprikker

1. Snijd de appel in kwarten. Verwijder met een scherp met het klokhuis. Doe dit netjes en in een boogje. Snijd iedere kwart in 3 gelijke partjes.
2. Snijd de wortel in dunne plakjes en snijd die weer in dunne reepjes. Ongeveer net zo dun als de dikte van de satéprikker.
3. Snijd iedere druif in vier plakjes. Als het kleine druiven zijn, snijd ze dan in drie plakjes of doormidden. Je hebt dan wel wat meer druiven nodig.
4: Tijd om te knutselen! Prik met de satéprikker een gaatje aan beide uiteinden van een appelpartje, waar de wielen moeten komen. Prik met de satéprikker ook een gaatje in het midden van 4 stukjes druif. Steek een reepje wortel eerst door het gaatje in de druif, dan door het appelpartje en dan door een nieuw plakje druif. Zo maak je de wielen aan de auto vast. Steekt er een stukje wortel uit de wielen? Snijd die voorzichtig weg.
Het is even pielen maar dan heb je prachtige auto’s om op te eten!

Tips:
Door de groene Granny Smith appel te gebruiken en blauwe druiven kan je verschillende kleuren auto’s maken.
Om verkleuren van de partjes appel te voorkomen kan je ze even inkwasten met een beetje citroensap. Bewaar de appelauto’s in de koelkast bedekt met plastic folie tot het uitdeelmoment.

appelauto