‘Pasta pasta pasta! Dat is het allerlekkerste wat er bestaat als avondeten. Liefste wil ik pasta met rode groentesaus. Alles met tomaat erdoor is lekker. En alle pasta is lekker. Geef mij maar pasta!’

Als ik het gezellige geklets van mijn zoontje goed interpreteer dan denk ik dat hij dit tegen mij zegt terwijl ik sta te koken. Pasta met rode groentesaus is voor hem echt the bomb, sinds hij een maandje of 7 is. Hij eet er zelfs zoveel van dat ik bij god niet snap waar hij het in zijn sprietlijfje allemaal laat. Hij eet gewoon meer pasta dan ik!

Omdat ik wel eens vragen krijg wat ik voor mijn zoontje kook ga ik deze week recepten en tips met jullie delen over koken voor kleine kinderen. En ik ben natuurlijk reuze benieuwd wat de lievelingsgerechten zijn van jouw kroost. Let me know!

O ja, ik kies als het even kan voor biologische ingrediënten en dan ook nog eens de volkoren variant van de pasta omdat ik het idee heb dat dat een gezonde keuze is. Maar feel free om lekker te gebruiken wat jij prettig vindt natuurlijk.

Pasta met rode groentesaus

Voor 3 porties (handig om leftovers in te vriezen!)
– 2 el olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– ½ rode paprika, in kleine stukjes
– ½ courgette, in kleine blokjes
– 1 blik gepelde tomaten
– 1 el gedroogde herbes de Provence
– 30 g pijnboompitten, fijngehakt
– 100 g volkoren biologische pasta

1. Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de rode paprika en courgette toe en bak enkele minuten mee.
2. Voeg de gepelde tomaten, kruiden en pijnboompitjes toe en breng op smaak met peper. Laat de saus op laag vuur zeker 10 minuten zachtjes koken. Zo worden de groenten zacht want meneertje vind een bite niet zo lekker. Mocht de saus iets teveel inkoken, voeg wat water toe.
3. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en serveer iets afgekoeld met de pastasaus.