Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je oosters gaat koken, maar Vietnamees is echt enorm lekker. Het is simpel, snel, vers, puur en vaak erg gezond. Daar hou ik van!
Dit is een receptje wat je binnen 15 minuten op tafel hebt staan en waar ik echt enorm van kan genieten. Met de paar smaakmakers in dit gerecht is het heel rijk en fris.
Dit gerechtje doet mij trouwens direct denken aan de reis die wij door Vietnam hebben gemaakt waar wij bij kleine eetstalletjes stonden te wachten terwijl alles vers werd bereid. Mocht je daar ook eens zijn geweest, dan moet je dit zeker een keertje maken!

Hoofdgerecht voor 2 personen
– 200 g ossenhaas
– 1 kleine ui
– 1 stengel citroengras
– 2 el zonnebloemolie
– 2 el vissaus (nuoc mam)
– 1 el sojasaus

1. Snijd het vlees in dunne plakjes. Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de citroengras in heel dunne ringetjes.
2. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Fruit de ui met de citroengras in enkele minuten. Voeg de ossenhaas toe en roerbak alles nog even kort. Voeg de vissaus en sojasaus toe en breng op smaak met peper. Bak tot de ossenhaas net gaar is.
Lekker om te serveren met gegrilde baby paksoi, witte rijst wat limoen en koriander.