Als voorafje havermoutpap geserveerd krijgen, dat klinkt totaal onlogisch. Niet als ik je vertel dat ik en mijn blogvriendinnen Pauline, Brenda, Monique en Francesca waren gevraagd om de ideeën voor het nieuwe wintermenu van Vinnies Amsterdam te proeven.
Bij Vinnies kan je namelijk terecht voor ontbijt tot avondeten en van lunch tot een taartje bij de thee. En dus begonnen we het etentje met een ontbijtgerecht.

ontbijt VinniesLinks een havermout met raw cacao en gekarameliseerde banaan, rechts met stoofpeertjes-compote. Allebei echt heel lekker maar de die met banaan was favoriet en dus nu op de nieuwe winterkaart.
Wist je trouwens dat ze bij Vinnies koken met veel liefde en aandacht en alleen met heel goede ingrediënten zoals biologisch en zoveel mogelijk lokaal? Echt een zaakje waarvan ik enorm baal dat ze niet in Utrecht zitten want ik zou er iedere week wel willen eten!

pompoensoep vinnies
Daarna kregen we twee versies van pompoensoep te eten: eentje met vadouvan (Indiaas kruidenmengsel) en met room en gefrituurde salie. De eerste vond bijna iedereen spannend en verwarmend in de winter. En ja, meeste stemmen gelden dus die kan je nu ook bestellen.

boerenkool caesar VinniesGezonde salades bestel ik minder vaak in de winter omdat ik dan behoefte heb aan wat meer vullends. Dikke onzin want de Caesar met gestoomde boerenkool die we kregen was echt super voor tijdens koude dagen. Zelfs zo lekker dat ik al aan het eten was en helemaal vergat om vooraf een foto te maken, oeps!
De andere optie was trouwens een funky gado gado maar qua smaak iets te saai en verloor dus deze ‘battle’.

toetjes vinniesOelala nagerechten! Tarte tatin met calvados, een frangipane taartje met stoofpeer, salted caramel-taartjes met noten en carrotcake-muffins met walnoot. Helaas viel er gewoon niet te kiezen. Dus als je bij Vinnies bent, bestel ze gewoon allemaal!

Het wintermenu is er nu bij Vinnies, dus ga er snel heen om te genieten van al dat lekkers. Wil je het hele menu bekijken? Dat kan hier.

Vinnies
Haarlemmerstraat 46 en Nieuwezijds Kolk 33 in Amsterdam