Een mini stukje van de royal temple Wat Phra Kaew in Bankok schilderen is een mooie herinnering die ik heb aan mijn vakanties in Thailand. Ik bezocht de tempel en zag dat ze bezig waren met restauraties en heb gevraagd of ik ook een klein stukje met het penseeltje mocht schilderen. En dat mocht! Ik vond dat echt super leuk en als ik aan Thailand terugdenk, denk ik daaraan.

Qua eten vond ik Thailand echt een heel fijn land. Alles super vers bereid, veel streetfood, vers fruit en enorm lekkere pannenkoekjes. Ik denk dat ik naast die pannenkoekjes het vaakst pad thai heb gegeten. Dit is een gerecht met dunne rijstnoedels, verse groenten, ei en bestrooid met pinda’s. Je hebt verschillende varianten; met garnalen, kip en tofu of die door elkaar gebruikt. De smaak van pad thai is licht pittig door de chili, fris van de limoen en zoutig door de soja en vissaus. Echt een lekkere combi.
Mijn recept voor pad thai gaf ik een Hollandse twist door de rode kool. De krokante groenten passen goed bij de zachte rijstnoodles. En door al die kleuren op je bord wordt ik helemaal vrolijk en moet ik direct denken aan de kleurrijke tempels daar. En eentje in het bijzonder natuurlijk.

Pad thai met kip en garnalen
Hoofdgerecht voor 3 personen
– 5 el arachideolie
– 2 knoflooktenen, fijngehakt
– stukje gember (1,5 cm), fijngehakt
– 2 lente-uitjes, in ringetjes
– ¼ kleine rode kool, in dunne plakken
– sugar snaps, in de lengte doormidden
– 1 gele paprika, in dunne stroken
– 1 kipfilet, in dunne reepjes
– 1 ei, geklopt
– 1 tl garnalenpasta
– ½ tl chilipeper
– 220 g gare rijstnoedels
– 150 g gekookte garnalen
– sap van 1 limoen
– scheut vissaus
– scheut sojasaus
– bosje koriander, grof gehakt
– 50 g pinda’s, gehakt

1. Verhit 3 el olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Roerbak de knoflook, gember en de lente-uitjes tot ze zacht worden.
2. Voeg de rode kool, sugar snaps en paprika toe en bak 7 minuten op laag vuur mee tot beetgaar.
3. Verhit ondertussen in een aparte pan de resterende olie en bak de kip lichtbruin en gaar.
4. Duw de groenten in de grote pan naar één kant en bak het ei aan de andere kant tot een scrumbled egg. Meng de chili, garnalenpasta, kip, noedels, garnalen, limoensap, vissaus en sojasaus goed door de groenten.
5. Bestrooi vlak voor serveren de pad thai met de koriander en de pinda’s.