Tandflosvlees, spuugspruiten en roggelbrood. Mooie namen bedacht ik vroeger voor eten wat ik niet graag at. Mijn broer en ik hebben zelfs een keer een demonstratie gehouden tegen tandflosvlees met heuse spandoeken en overal door het huis posters met de slogan: wij willen geen tandflosvlees! Wij vonden die draadjes van gestoofd vlees namelijk heel erg naar want die kwamen dan tussen je tanden tijdens het eten. Brrrr.

Gelukkig weet ik dat dingen die ik vroeger niet lekker vond nu heel anders kunnen smaken. Zeker als je ze op een andere manier bereidt dan 25 jaar geleden. En zo is dat dus ook met roggelbrood. Nu vind ik het heerlijk en eet het graag als lunch. Als ik echt even toe ben aan een klein verwenmomentje dan ga ik naar de visboer en koop ik een haring en goede gerookte zalm. Het roggebrood voor de haring besmeer ik met een laagje roomboter en de zalm vul ik aan met wat hüttenkäse, veldsla en avocado. Wat kan gezond toch enorm lekker zijn, en roggelbrood ook!