Pffff het was me wel even een pittige tijd want de verhuizing en alles wat er bij kwam kijken hakte er flink in bij mij. Ik geloof dat ik iets te veel op mijn bordje had want ik was me een potje gaar. Blèh.
Toen besefte ik dat ik echt in het hier en nu moest leven en niet druk in de weer moest zijn met mijn online leventje op mijn blog, Facebook, Twitter, Instagram etc. Gewoon even helemaal IRL* zijn. En dus was er afgelopen twee weken radiostilte.

Nu mijn persoonlijke accu weer wat opgeladen is begint het weer enorm te kriebelen om de online wereld weer te verrijken en te bloggen over lekkers. Helemaal met zo’n mooi nieuw jaar in het vooruitzicht!

Ik start 2015 heel mindful door bewust te zijn van wat ik doe, wat ik maak en ook wat ik eet. Alles met gezonde aandacht en focus op waar ik mee bezig ben. Dat geeft houvast en veel voldoening. En meestal levert het een beter resultaat op, ook fijn.
Mijn momentje mindfulness van de dag was vandaag mijn ontbijt. Met veel liefde maakte ik er wat lekkers van. Niet alleen qua smaak maar ook voor het oog; ik maakte een mantra van fruit op mijn havermoutpap.
Nooit gedacht dat ik het zo leuk vond om het te doen en dat het zo’n fijne start van de dag was. Ik had tijdens het maken dikke pret met vrolijke vormpjes bedenken. Gewoon beetje knutselen met je eten zeg maar. En ook het opeten was een feestje want ik zat met veel plezier te genieten van iedere hap en was mij veel bewuster van wat ik in mijn mond stopte dan normaal. Ik werd er helemaal blij van.
Dat gevoel van heel erg genieten IRL dat deel ik dan weer graag online. Dus bij deze, hoppa! Dat het een heerlijk jaar mag worden met oprechte aandacht voor lekkers.

*In Real Life

Mindful mantra havermoutpap
Voor 1 persoon
– 250 ml melk
– 5 el havermout
– verschillend fruit voor de mantra, bijvoorbeeld banaan, blauwe bessen, frambozen, sinaasappel en appel
– paar noten zoals amandel

1. Verwarm de melk samen met de havermout in een steelpan tot het kookpunt. Draai het vuur laag en kook in ca. 8 minuten. Laat daarna van het vuur nog eens 5 minuten staan.
2. Schep de havermoutpap in een ondiep bord en maak een mooie mantra van vers fruit.
3. Wees bewust van wat je eet en geniet van iedere hap.