Geniet, maar met mate. Dat is ook met de kerst mijn devies. Niet dat ik heel erg bezig ben met mijn gewicht maar ik ben wel het type die het zonde vind om calorieën naar binnen te werken van eten wat niet echt lekker is. Daarom geniet ik liever van iets supers dan klakkeloos alles naar binnen te schuiven omdat het zo makkelijk snaait. Dat doe ik ook met de kerst en zo kom ik de feestdagen prima door.

Toevallig is er net een boek verschenen waarin eigenlijk mijn visie haarfijn wordt uitgelegd: Zondigen tot je een ons weegt. De auteur is niet zomaar iemand, nee, Carina Noordervliet is gewichtsconsulent, voedingsdeskundige van de Telegraaf en ervaringsdeskundige op het gebied van afvallen. Haar motto: Fuck diëten, love food. Zoals zij zegt: ‘Diëten helpt niet en sommige ‘slechte’ dingen zijn simpelweg te lekker om uit je eetpatroon te bannen.’
Daarom schreef ze dit boek over wat je allemaal wel mag eten in plaats van wat je niet mag. En dan vooral ook vanuit de gedachte dat een leven lang zonder zondes leven niemand volhoudt. Tja, daar kan ik mij helemaal in vinden. Nooit meer bacon, pure chocolade of hazelnootschuimgebakjes. Ik moet er niet aan denken.
Tijdens het lezen van haar boek leer je hoe je je gedrag kunt veranderen en bewust kan zondigen. Zo blijf je op je gewicht en je kan er zelfs door afvallen. En dat terwijl je toch geniet van lekkers. Carina geeft je zelfs weer de liefde voor eten terug mocht je die door al het diëten zijn kwijtgeraakt. Ik gelukkig niet dus ik hou het gewoon bij lekker zondigen.

Nog paar tips van mij om de kerst goed door te komen:
– Kies 2 momenten op de dag dat je snoept. Dus niet de hele dag door snaaien.
– Eet normale porties. Als er veel gangen zijn, eet dan bij iedere gang een beetje.
– Kom tussendoor van die bank af! Ga wandelen, twister spelen, hout hakken voor een gezellig kerstvuur, you name it.

Titel: Zondigen tot je een ons weegt
Auteur: Carina Noordervliet
ISBN 9789 462 0290 10
Prijs: 24.95