Mijn verhuizing was een DRAMA. Ik dacht ik doe het lekker chill en regel een verhuisbedrijf. Maar het waren me een stel prutsers van de bovenste plank dat we haast dachten dat we in bananensplit zaten:
– Ze waren anderhalf uur te laat.
– Ze wisten niet hoe een verhuislift werkt. Ik moest het ze uitleggen!!
– Verhuisbus was kapot waardoor ze heel lang met z’n allen bezig waren de bus proberen aan te duwen.
– Door al dat gedoe met de bus en de lift zat pas om 12.30 de eerste doos in de wagen terwijl ze er om 10.30 waren. Echt zo zonde van de dag!
– Wij hebben zelf in de tussentijd het halve huis leeggehaald en in de centrale hal gezet om de vaart er toch nog beetje in te houden.
– Ze hadden totaal geen idee wat ze nou als eerste in de bus moesten doen.
– Ze überhaupt geen idee hadden hoe je een bus efficiënt in moet delen.
– Ik heb dus maar op het laatst de boel opnieuw gestapeld want anders moesten we ook nog eens twee keer rijden!
Ik kan nog wel even doorgaan met deze lijst helaas. Maar het allermooiste wil ik je zeker niet onthouden: een van die lui wilde een kast in de breedte door de deuropening doen, terwijl de kast toch zeker 30 cm breder was. Moest ik even uitleggen dat je ‘m beter op zijn kant kan verplaatseen. Zucht.
Het idee dat een verhuisbedrijf de spullen in de juiste kamer zet zodat niet heel je woonkamer een grote teringzooi is had ik blijkbaar compleet verkeerd ingeschat. Wat zaten wij in een berg zooi na een hectische, stressvolle en bizarre verhuisdag.

Ik had veel beter met vrienden de verhuizing kunnen doen dan met dit totaal onervaren en super slechte verhuisbedrijf. Dan konden we van het geld wat het ons heeft gekost met 4 man lekker uit eten bij de Librije als bedankje.
Dus bij deze: huur nooit, maar dan ook nooit B en O Logistiek uit Bunnik in. Ook niet om je lege wijnflessen naar de glasbak te brengen want ik weet zeker dat ze dat ook verprutsen.

Na alle ellende van de dag was mijn mama de held. Ze had de heerlijkste groente-kippensoep gemaakt. Troostsoep. We needed it!

Troostende groente-kippensoep
Voor 6 personen
Mijn moeder kookt op gevoel, dus geen exacte hoeveelheden dit keer. Lekker wordt het anyway!
Voor de bouillon + kippenvlees
– olie
– 2 soeppakketten van de poelier
– ui
– foelie
– peperkorrels
– wortel
– bleekselderij

Groentes (prima om restjes uit je koelkast te gebruiken)
Wortel, sperzieboontjes, bloemkool, champignons en prei, allemaal in kleine stukjes

1. Fruit de kip samen met de groentes voor de bouillon in een grote pan in een flinke scheut olijfolie. Giet er flink wat water bij tot alles net onder staat. Breng aan de kook en hou net onder het kookpunt. Laat net zo lang trekken tot het hele huis naar kippenbouillon geurt.
2. Zeef de bouillon. Haal het vleek van de botjes en voeg aan de bouillon toe. Voed de fijngesneden groenten toe en kook alles tot eens 10 minuten door. Breng op smaak met flink wat peper en zout.