Pompoensoep is een van onze favoriete soepen om te eten. En dus maak ik er ook eentje als amuse met de kerst. Omdat een amuse erg klein is en je er niet een heel bord soep eet heb ik het soepje flink op smaak gebracht met gember en sinaasappel. De kruidige room past er heel goed bij want het zijn allemaal echte wintersmaken. Heerlijk als begingerechtje voor het kerstdiner.

Pompoensoepje met kruidige room
Amuse voor 4 personen
– 1 el koolzaadolie
– 1 cm gemberwortel, fijngesneden
– 1 teen knoflook, fijngesneden
– rasp van ¼ sinaasappel
– 300 g pompoen in blokjes (kan ook diepvries)
– ½ groentebouillonblokje
– ½ tl koek- en speculaaskruiden
– 75 ml slagroom
Extra nodig: staafmixer of blender, handmixer met garden

1. Verhit in een kookpan de olie en fruit hierin de gemberwortel en knoflook. Voeg de pompoen en de sinaasappelrasp toe en bak even mee.
2. Los de bouillon op in 200 ml heet water en voeg toe aan de pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten zachtjes koken. Pureer met een blender of staafmixer tot een gladde soep.
3. Meng de kruiden door de slagroom en klop op tot het lobbig is. Schenk de warme soep in kleine glaasjes en doe er vlak voor serveren een dotje kruidige room op.