‘Kan je even aan de andere kant van de kamer gaan zitten. Of nog liever, naar het balkon verkassen?’ Dat is wat mijn lief vraagt als ik zit te genieten van een heerlijk kaasje. Zo eentje waarvan je weet dat je niet af moet gaan op de geur maar waarvan de smaak echt super is. Een echt stinkkaasje.
Mijn lief is psychisch allergisch voor kaas (heb je vast ook onderaan mijn bio gelezen) en dus is ie op zijn zachtst gezegd not amused van mijn kaasverslaving. Ik hou me daarom doorgaans thuis wat in maar als ik met mijn medekaasstander vriendinnetjes ben dan gaan we los!
Deze camambert uit de oven is zo’n gerechtje waar wij heel erg blij van worden tijdens de borrel. Of als nagerecht. Het is heel makkelijk en snel te maken en het staat erg feestelijk. Serveer er soepstengels, kleine crackertjes of groente bij waar je lekker mee kan dippen in de gesmolten kaas.

Camembert uit de oven
Borrelhap voor 3 personen
– 1 goede en al wat rijpe camembert, in een houten doosje
– 1 takje rozemarijn
– 1 teen knoflook
– Lekkere olijfolie
– Fleur de sel

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verwijder het plastic papiertje waar de camembert in zit en doe het kaasje weer terug in het houten doosje.
2. Knip het rozemarijntakje in 5 delen en prik in het kaasje. Snijd het teentje knoflook in vieren en prik ook in het kaasje. Als dit lastig gaat, maak dan een inkeping met een mesje. Bedruppel het kaasje met goede olijfolie.
2. Plaats het kaasje in het midden van de oven en laat in ca 15 minuten in de oven helemaal warm worden zodat de kaas smelt aan de binnenkant. Bestrooi met wat fleur de sel en serveer direct.