Watertandend staren naar een groot scherm waar heerlijke gerechten langskomen tijdens een fijne verhaallijn. Wat krijg ik toch een trek van culinaire films.
Blijkbaar ben ik niet de enige want Wies Sanders en Harold Smits hadden dat ook en kwamen toen op het briljante idee om tijdens het kijken naar culinaire films de gerechten te eten die je voorbij ziet komen. Ze organiseerden een speciaal avondje waarbij je op precies hetzelfde moment dat de acteurs in de filmiets eten jij je tanden kan zetten in hetzelfde gerecht. Het was zo´n succes dat ze Cinema Culinair oprichtten en inmiddels al 25 films met diner verzorgd.

Thuis doen
Nu hebben ze een boek uitgegeven bij eetfilm Estomago. Toevallig mijn favoriete foodfilm dus ik sprong een gat in de lucht toen ik hierover hoorde. Hoe tof is het om een typisch Braziliaans kippenkroketje (coxinha) in je mond te stoppen terwijl straathoertje Iria hetzelfde doet op het scherm. Enige verschil is dat Nonato, de held van de film, hem voor haar heeft gekookt en jij het zelf hebt gedaan. Want in het boek staan alle recepten van de gerechten die de revue passeren, met bijbehorend draaiboek zodat je precies tot op de seconde nauwkeurig weet wanneer je wat moet eten en natuurlijk zit de film er ook bij. Echt super gaaf, zo beleef je de film met zoveel zintuigen! En gewoon in je eigen huiskamer.

Winactie
Ben jij nou net zo’n kook- en filmfanaat en zou jij dolgraag dit boek willen hebben dan moet je zeker meedoen aan deze winactie. Ik mag namelijk 1 keer Estomago culinair script & DVD weggeven! Ook trouwens een super leuk cadeau voor een filmfoodie om te geven met de kerst.

Hoe maak je kans?
Vertel hieronder wat jouw favoriete foodfilm is en waarom jij kans wilt maken op Estomago. Deel dit bericht op social media om extra kans te maken. Gebruik dan #liefdevoorlekkers als hashtag in je post.
Je kan meedoen tot 20 december. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Deze winactie is inmiddels gesloten

Spread 1kopieEstomago-Coxinha-ingredienten
Estomago kookboek, met: culinair script + dvd (Nederlands)
Auteurs: Wies Sanders + Harold Smits
Kijkwijzer: 12+
ISBN: 978-90-9028413-2
Prijs: 29,95 euro
Te koop via: www.cinemaculinair.nl