Kerst in standje makkelijk dit jaar is mijn motto en met dit voorgerechtje komt dat helemaal goed. Het is bijna gênant want ik hoef niet eens te koken. Het is een kwestie van goede ingrediënten kopen en die gewoon leuk rangschikken en dan ben ik klaar. En het mooie is, het ziet er feestelijk uit en is ook heel lekker dus ik ben helemaal blij met dit gerechtje. Kerst zonder stress gaat mij lukken!!

Sandwich van zalm met avocado en garnalen

Voorgerecht voor 4 personen
– 200 g gerookte (wilde) zalm
– 50 g Hollandse garnalen
– 4 el roomkaas
– 1 rijpe avocado
– 1 el fijngesneden bieslook
– ½ citroen
Extra nodig: 4 Jacobsschelpen

1. Leg in iedere schelp een halve plak gerookte zalm. Het mooiste is als je het in een driehoekje legt.
2. Besmeer het plakje met roomkaas en leg daarop weer een halve plak gerookte zalm.
3. Snijd de avocado in de lengte doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in plakjes van 4 mm. Haal ze er met een lepel voorzichtig uit en verdeel over de zalm.
4. Leg als laatste weer een halve plak gerookte zalm erop.  Strooi de garnalen en de bieslook erover en besprenkel met wat citroensap.
Lekker met een wit stokbroodje erbij met gezouten boter.