Dit is echt verslavend lekker: fruit met chocolade. Ik kan hier gewoon niet vanaf blijven!
Het idee van mij is best leuk, om dit aan vrienden en familie te geven met kerst als zelfgemaakt culi cadeautje in plaats van een doos bonbons maar ik denk dat ze echt al op zijn voordat ik ze uit kan delen. Dus wees gewaarschuwd als je dit gaat maken: maak minimaal drie keer de hoeveelheid anders heb je niets om weg te geven omdat je alles zelf opsnoept. Zoals ik doe.

Rozijnenrotsjes met pure chocolade
Voor ca. 10 rotsjes
– 100 g pure chocolade
– 150 g grote rozijnen
Extra nodig: bakpapier

Cranberryrotsjes met melkchocolade hazelnoot
Voor ca. 10 rotsjes
– 100 g melkchocolade hazelnoot
– 125 g gedroogde cranberries
(omdat de vruchtjes kleiner zijn en er stukjes hazelnoot in de chocolade zitten heb je minder vruchtjes nodig dan bij de rozijnen)
Extra nodig: bakpapier

Deze bereiding kan de voor beide rotsjes gebruiken. Maak ze wel apart van elkaar.
1. Hak de chocolade in stukjes en doe in een grote kom. Plaats de kom op een pan met zacht kokend water. Let erop dat de bodem van de kom het water niet raakt (deze techniek heet au bain-marie). Laat de chocolade onder af en toe roeren smelten.
2. Laat de chocolade iets afkoelen tot deze iets minder vloeibaar is. Meng er het fruit door en schep met twee lepels hoopjes op een snijplank bekleed met bakpapier. Laat de chocolade minimaal 2 uur stollen in de koelkast.
3. Haal de rotsjes voorzichtig van het bakpapier af en als je de verleiding kan weerstaan om ze allemaal zelf op te eten, verpak ze dan in cellofaan met een mooi touwtje of lintje. Een erg lekker culi cadeautje met de kerst in plaats van de standaard doos bonbons!