Dit is voor mij een groentegerecht wat ik bijna nooit hetzelfde maak. Dat komt doordat je in gado gado perfect seizoensgroente kan doen en ook restjes die je in de koelkast hebt liggen. Een heel fijn no waste gerecht dus. Wat wel altijd vaste onderdelen zijn is de pindasaus en de gekookte ei. Die maken het gerecht tot een volwaardig vegetarische maaltijd. Serveer er emping bij want in kroepoek worden garnalen verwerkt.

Gado gado
Hoofdgerecht voor 3 personen
– 3 eieren
– 200 g sperzieboontjes, gedopt
– 2 el arachideolie
– 200 g winterpeen, in dunne reepjes
– 200 g spitskool, fijngesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 1x het recept van de pindasaus
– handje korianderblaadjes
Optioneel: emping

1. Kook de eieren hard in 8 minuten.
2. Kook de sperziebonen in ruim kokend water 6 minuten zodat ze wel nog een goede bite hebben.
3. Verhit in een grote koekenpan de olie en fruit de ui. Voeg de wortel toe en bak 6 minuten mee. Voeg de afgegoten boontjes en de spitskool toe en bak samen met de rest nog een s5 minuten. Schep regelmatig om.
4. Pel de gekookte eieren en snijd in plakjes. Verdeel de groente over een grote schaal, leg daar de plakjes ei op en schep driekwart van de satésaus erover. Bestrooi met de blaadjes koriander. Serveer de rest van de saus in een apart bakje erbij. Lekker met rijst en emping.