Als je het hebt over Engelse smaken dan hoort voor mij de Indiase keuken er ook bij. In Londen heb ik in Brick Lane echt zo lekker Indiaas gegeten dat ik daar mijn inspiratie vandaan haalde voor dit recept: pittige kip gemarineerd in yoghurt met een mildere curry. Deze mangochatni is er super bij!

Kip korma met groentecurry

Hoofdgerecht voor 4 personen
– 1 rode peper zonder zaadjes, fijngesneden
– 2 tenen knoflook, fijngesneden
– 2 cm gemberwortel, fijngesneden
– 200 ml Turkse yoghurt
– 2 kipfilets
– 3 tl garam massala
– 6 el zonnebloemolie
– 400 g flespompoen
– 1 rode ui
– 2 el milde currypasta
– 2 el tomatenpuree
– 400 g bloemkoolroosjes
– 2 el grof gehakte koriander

1. Meng de rode peper, knoflook en gember door de yoghurt samen met een flinke snuf zout. Leg de kipfilets in het yoghurtmengsel en marineer 3-4 uur in de koelkast.
2.  Haal de kip uit de marinade en bestrooi rondom met de garam massala. Verhit 3 eetlepels olie in een pan en bak de kip rondom aan. Draai het vuur laag en bak de kip in 20 minuten langzaam gaar. Keer regelmatig.
3. Schil ondertussen de pompoen en snijd het vruchtvlees in gelijke blokjes van ca. 2 cm. Snijd de ui in dunne partjes.
4. Verhit de resterende olie in een hapjespan en fruit de ui met de currypasta op laag vuur. Voeg de pompoen en de tomatenpuree toe, samen met 100 ml water. Schep het mengsel goed om en stoof het 5 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en voeg nog wat extra water toe, maar zorg dat de groenten net niet onderstaan. Stoof de curry op laag vuur ca. 12 minuten.
5. Serveer de curry met de kipfilets en bestrooi met koriander. Lekker met naanbrood en raita erbij.

Een afgeleide van dit recept schreef en stylde ik voor Your Solution magazine van Verbufa.