{fotografie Saskia Lelieveld}

Ondanks dat ik net gegeten heb krijg ik meteen zin om weer in deze burger te bijten terwijl ik deze blog schrijf. Man wat was ie lekker! Ik gebruikte goed vlees van het Black Angus ras wat zijn oorsprong kent in Schotland. En om de burger helemaal een UK tintje mee te geven deed ik wat typische HP sauce door het gehakt en maakte ik een friszurige piccalillysaus erbij. Om for the real snackervaring te gaan at ik er fries bij. Ik wil ‘m NU eten. Haphaphap!

Black Angusburger met piccalillysaus

Lunch- of hoofdgerecht voor 2 personen
– 1 sjalotje
– 250 g tartaar van Black Angus
– 1 eierdooier
– 2 el HP sauce
– 4 plakken spek
– 2 plakken cheddarkaas
– 2 witte broodjes
– 1 el mayonaise
– 1 tl grove mosterd
– 1 el piccalilly
– ½ vleestomaat
– ½ kleine rode ui
– 2 blaadjes krulsla

1. Snipper de sjalot. Meng in een kom de sjalot, tartaar, eierdooier, HP sauce en breng op smaak met peper en zout. Vorm hiervan met vochtige handen 2 hamburgers.
2. Bak het spek uit in een droge koekenpan op matig vuur. Bak de hamburgers in het vet van het spek, ongeveer 5 minuten per kant of tot ze naar wens zijn. Leg na het omdraaien de cheddar op de burgers zodat de kaas smelt.
3. Verwarm ondertussen een grillpan op matig vuur. Snijd de broodjes overlangs doormidden en gril ze met de snijvlakken omlaag in 2 minuten bruin en knapperig.
4. Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd en piccalilly.
5. Snijd de tomaat in plakken en de ui in halve ringen. Verdeel de sla over de onderste helft van de broodjes, leg daarop de tomaat, dan het spek, de burger, een lekkere klodder piccalillysaus en daarop de rode ui. Dek af met de bovenste helft van het broodje. Lekker met frietjes erbij.

Dit recept schreef en stylde ik voor Your Solution magazine van Verbufa.