Ik lust veel, heel veel maar echt lekker vind ik zeker niet alles. Als het op snoepen aankomt dan stop ik ook liever iets in mijn mond waar ik gelukkig van word dan dat ik calorieën naar binnen werk waarvan de smaak matig is. Liever kwaliteit dan kwantiteit. Zo ook met nougat. Ik ben er dol op, op echt goede: nougat van patissier Hidde de Brabander. Deze suikergod maakt blokken zachtzoet waar je u tegen zegt. En als ik er alleen al aan denk dan beginnen mijn speekselklieren op hol te slaan, zo bizar lekker vind ik het.
Hidde heeft een webshop waar hij zijn nougat en ander snoepgoed voor volwassenen verkoopt die hij met zijn bedrijf Dreams of Magnolia maakt: The Grown Up Candy Shop.
Er is alleen één probleempje: hij heeft zoveel geweldige smaken dat het lastig kiezen is. Wat dacht je van pure Valrhona chocolade – groene peper – Mexicaanse vanille, pijnboompit – kaneel amandel – kaneel of zwarte thee – roos – vanille – framboos? Mij loopt het water wederom in de mond.

Ok, toegegeven, deze nougat is niet goedkoop dus echt een verwennerij om van te genieten. En daarom ook erg leuk om als cadeautje te geven. Dus zet maar alvast op je lijstje als ultiem schoencadeautje voor je lief als Sint weer in het land is.
De prijzen van een stuk noga van 100 gram liggen tussen de 4 en 6 euro en zijn makkelijk te bestellen via de webshop. Er komen nog wel wat verzendkosten bij dus kan je beter in één keer flink inslaan, toch?

Hidde stuurde mij een paar smaken toe om te proeven, wat ben ik toch een lucky bastard. Thanks Hidde!! Ondertussen stop ik nog een stukje in mijn mond en geniet met volle teugen van deze lekkere calorieën. Mmmmmm.

Ik heb bij Hidde een keer een macaronworkshop gevolgd. Lees hier mijn blogje daarover, met ultiem macaronrecept.