Nog nooit van orzo gehoord? Dat is een heel erg kleine pastasoort die de vorm heeft van rijstkorrels. Het is heel erg makkelijk om klaar te maken omdat het nog sneller gaar is dan gewone pasta door de mini vorm. Voor kinderen is het daarom ook ideaal omdat ze het zo naar binnen kunnen slobberen en dus krijg je in Italie regelmatig deze pasta voor je kindje voorgeschoteld (wij in Sicilie in ieder geval een paar keer). Ik koop deze pasta bij mijn delicatessenzaakje want je vindt ‘m denk ik niet snel in de gewone super.
Ik serveer orzo graag met paddenstoelen want die heb je ook binnen een mum van tijd klaar. Zo heb je deze lekkere maaltijd al binnen 15 minuten op tafel. Dat is snel.

Paddenstoelen orzo
Voor 2 personen en een kindje van 13 maanden
– klontje boter (20 g)
– 1 grote ui, gesnipperd
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– 180 g orzo
– 600 g seizoenspaddenstoelen
– scheutje slagroom
– 2 el grof gehakte platte peterselie
Optioneel: Parmezaanse kaas

1. Verhit de boter in een grote koekenpan op matig vuur. Fruit de knoflook en bak de uien tot deze glazig zijn.
2. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd de in plakken.
3. Kook de orzo volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
4. Voeg de gesneden paddenstoelen toe aan de ui en bak op hoog vuur in een paar minuten gaar en bruin. Schud regelmatig om. Giet als laatste een scheutje room erbij en breng alles op smaak met zout en flink wat peper.
5. Schep de paddenstoelen door de afgegoten orzo. Verdeel over de borden en bestrooi met wat peterselie. Om het gerecht wat extra pit te geven is het lekker om nog wat Parmezaanse kaas erover te raspen. Dat geeft ook een beetje een smeuïg geheel aan de pasta.