Wat geurt mijn huis altijd heerlijk als ik stoofpeertjes maak. Dat komt onder andere door de kaneelstokjes die erin gaan want kaneel geeft heel veel geur af.
En als ik stoofpeertjes maak dan bereid ik er meteen een heleboel zodat ik niet alleen die avond maar ook de dagen erna nog kan genieten van die lekkere kruidige peertjes. Je kan de peertjes namelijk heel leuk rechtop in een cakeblik zetten, cakebeslag erbij, even bakken en dan heb je een traktatie waar je de show mee steelt. Of gebruik de peertjes in deze chocoladetaart die echt hemels is. Maar net zo makkelijk heb je in een handomdraai een lekker toetje gemaakt, wederom met stoofpeertjes!

Ik heb op mijn blog twee verschillende recepten staan voor stoofpeertjes: bereid met wijn en zonder drank die kids proof is.

Stoofpeertoetje
Voor 4 personen
– 4 stoofpeertjes
– 30 g geschaafde amandelen
– 300 ml Turkse yoghurt

1. Verwarm in een pannetje met deksel de peertjes met wat vocht langzaam op. Dit duurt zo’n 10 minuten.
2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan in enkele minuten lichtbruin. Schud de pan regelmatig want het kan opeens heel hard gaan. Strooi de amandelen op een bordje om verder verkleuren te voorkomen en laat een beetje afkoelen.
3. Leg op ieder bordje een warme peer, schep er een goede dot yoghurt bij en bestrooi met de geroosterde amandelen.

Ook lekker met wat speculaaskruimels erover.