De herfst is nu echt begonnen, met van dat natte kliederweer. Dan krijg ik zin in het eten van warme soep. Niet alleen in de avond maar ook als lunch vind ik soep fijn omdat het je zo lekker warm maakt. Een soort troostrijk eten zeg maar.
Beau en ik zitten in de middag gezellig aan tafel de soep op te lepelen terwijl de regen tegen het raam tikt. Ik eet er een geroosterd broodje bij en meneertje heeft liever zijn brood in de soep want dat wordt zo lekker zompig.

Pompoen-groentesoep
Voor 4 personen
– 1 flinke prei
– 8 bospeentjes
– halve flinke flespompoen
– 1 grote aardappel
– 2 bouillonblokjes van goede kwaliteit
– een lekkere schep tomatenpuree met een theelepel
Lekker voor erbij: zure room, Parmezaanse kaas en geroosterd brood
Extra nodig: staafmixer of blender

1. Begin met het snijden van alle groente:
– Snijd de prei in halve ringetjes tot het donkere deel van de stengel. Was de gesneden prei grondig zodat al het zand eruit is.
– Was de worteltjes en snijd in plakjes van een halve centimeter.
– Snijd de schil van de pompoen en verwijder de zaadjes met een lepel. Zijn het vruchtvlees in stukken van ongeveer anderhalve centimeter.
– Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes.
2. Verwarm de olie in een soeppan op medium vuur. Voeg de prei toe en bak een paar minuten. Voeg de wortel en pompoen toe en bak nog een paar minuten mee.
3. Voeg de aardappel, bouillonblokjes en tomatenpuree toe en meng door elkaar. Giet er kokend water bij tot de groenten net onder staan. Kook de soep zo’n 20, tot de wortel en pompoen gaar zijn.
4. Pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender en breng op smaak met wat sambal (ongeveer een halve theelepel). Serveer de pompoen-groentesoep met zure room en wat Parmezaanse kaas erover.