Paardenworst als traktatie. Ik weet nog dat het meisje uit mijn klas daar niet erg populair mee werd op de basisschool dus die optie viel meteen af voor Beau zijn eerste uitdeelmoment op de opvang.
Toen begon de grote zoektocht naar iets wat ik een beter idee vond, van egelbroodjes tot regenboogfruitspiesjes. Uiteindelijk leken mij kleine feestelijke taartjes het leukste. Wel gezonde dus maakte ik deze hartige minimuffins met hüttenkäse, tomatentapenade en peterselie.

Nadat ze net uit de oven kwamen werd ik door de opvang gebeld of ik Beau wilde komen ophalen want hij was niet lekker. Ik dacht dat ie net hersteld was van zijn beginnende waterpokken en een buikvirus maar het arme ventje bleek nu ook nog even hand voet mond ziekte + krentebaard + vocht achter zijn trommelvliezen + doorkomende kiezen + een flinke verkoudheid te hebben.
Deze week was meneer weer topfit en ben ik voor de tweede keer de muffins gaan bakken. Alles zag er heel vrolijk uit en hij heeft het vast met veel plezier uitgedeeld aan zijn vriendjes en vriendinnetjes op de opvang (en ondertussen de helft in zijn mond gestopt, hem kennende).

Hartige minimuffins
Voor 15 kleine muffins
– 2 eieren
– 40 ml water
– 2 el lekkere tomatentapenade
– 125 g hüttenkäse
– 2 el fijngehakte bladpeterselie
– 80 g zelfrijzend bakmeel
– 2 plakken jong belegen kaas
Extra nodig: 15 kleine muffinvormpjes, uitsteekvormpje

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop in een kom de eieren en los met een garde. Meng er 30 ml water, de hüttenkäse, met peterselie, en de tapenade door. Zeef als laatste het zelfrijzend bakmeel boven de kom en schep er doorheen tot alles goed gemengd is.
2. Verdeel het beslag in de muffinvormpjes en zet ze op een bakplaat. Bak de hartige muffins in het midden van de oven in 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar.
3. Laat de cakejes minimaal 1 uur afkoelen. Steek uit de kaas met een uitsteekvormpje sterretjes en leg deze op de muffins. Prik er een vrolijk vlaggetje in en klaar is de traktatie!

Tip: De muffins kan je prima de avond ervoor bakken. Bewaar ze dan luchtdicht in de koelkast en doe de kaassterretjes er in de ochtend pas op.

Voor de juffen bakte ik boterkoek met vleugje gember. Ideaal want terwijl die in de oven stond kon ik de muffins maken. Super efficiënt!