Zo lekker om te lunchen met deze pannenkoekjes die echt smaken naar de herfst door de kaneel en het beetje gember erdoor. Super snel en makkelijk om te maken en ook nog eens best gezond. Het kleine meneertje zat te smikkelen en kirde van plezier. Zo schattig! Deze pannenkoekjes ga ik zeker vaker maken want ook ik vond ze heerlijk.

Appelpannenkoekjes met rozijnen
Ongeveer 5 stuks, ideaal als lunch voor 1 persoon en een kindje van 12 maanden
– handje rozijnen
– 1 friszure appel, bijv Elstar
– 100 g volkorenmeel
– flinke snuf kaneel
– 1 ei
– 100 ml melk
– 4 bolletjes stemgember
– boter om in te bakken
Extra nodig: rasp

1. Wel de rozijnen in kokend water. Schil ondertussen de appel met een dunschiller en rasp de appel met een grove rasp boven een kom. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
2. Meng in een grote kom het meel met de kaneel en een snufje zout. Voeg het ei toe en schenk al roerende met een garde de melk erbij. Blijf goed roeren tot het een glad en vrij dik beslag is.
3. Snijd de bolletjes gember heel fijn of doe ze in een knoflookpers en pers ze boven het beslag. Giet de rozijnen af en schep samen met de gember en geraspte appel door het beslag.
4. Verhit een klontje boter in de pan, schep wat beslag in het midden en bak zo kleine dikke pannenkoekjes. Keer halverwege als de pannenkoek bruin is. Serveer de herfstpannenkoekjes met nog wat rozijnen en honing.

Tip: Ik kan echt niet zonder knoflookpers in de keuken. Natuurlijk om mijn knoflook mee persen maar dus ook ideaal voor stemgember of gemberwortel. Probeer het maar eens uit.