“Wil je wat drinken?” vraag ik als je bij mij op bezoek komt. En dan meteen er achteraan: “Thee?”. Dat komt omdat ik geen koffie kan zetten. Heeft vast iets te maken met het feit dat ik het zelf (bijna) niet drink. Vies vind ik koffie zeker niet dus daar ligt het niet aan, ik ben gewoon een beetje overgevoelig voor cafeïne waardoor ik als een malle ga stuiteren.

De meeste vrienden zijn inmiddels gewend om bij mij thee te drinken omdat ze weten dat ik geen degelijk bakkie kan serveren. Naast dat ik het zelf niet drink is de andere oorzaak ons koffieapparaat. Dat is een knoeperd van een machine (die bijna een kwart van het aanrecht inneemt, grrrrrr) en moeilijk te bedienen is. Daarnaast hebben we een losse bonenmaler wat ook een lastig gevalletje is. Het komt met die apparaten allemaal zo nauw om koffie te zetten dat het haast hogere wiskunde is. Wanneer zijn de bonen gebrand? Hoe vochtig is de lucht? Allemaal dingen waar je blijkbaar rekening mee moet houden als je de boontjes maalt. En dan de juiste hoeveelheid druk die je moet geven bij het aanstampen van de piston. Dan de perfecte timing bij het laten doorlopen van het water. Nou je hoort het al, mij ben je allang kwijt en dus waag ik mij niet aan het koffiezetten en is die schone taak weggelegd voor vriendlief. Die trouwens regelmatig staat te vloeken omdat er iets misgaat.

SENSEO{links het monster, rechts de praktische set}

Maar lieve vrienden, ik heb nu eindelijk dé oplossing gevonden om jullie van een lekkere leut te voorzien; met de nieuwe SENSEO UP met de SENSEO Intense Black koffie zet ik voor jullie een volle en rijke kop. En met de super easy SENSEO melkopschuimer maak ik in een handomdraai een geweldige cappuccino. Dus bij deze: ik heb geen excuus meer om alleen maar thee te serveren. Goed hè!
De SENSEO UP is echt een fijn apparaat omdat ie lekker smal is en heel makkelijk op het aanrecht past. Hij neemt echt véééél minder ruimte in dan het grote bakbeest dus wat mij betreft een blijvertje. De machine is handig te bedienen en je kan kiezen voor een grote kop koffie of een kleiner bakkie. Kind kan de was doen.
Om eerlijk te zijn ben ik geen goed proefkonijn als het gaat om de SENSEO Intense Black koffie met de nieuwe rijke smaak omdat ik dus geen koffie drink. Jullie mogen zelf komen proeven en roepen wat jullie ervan vinden. Op senseo.nl wordt deze variant met een 8,5 beoordeeld dus dat klinkt in ieder geval goed, toch?
Over de SENSEO melkopschuimer was ik verbaasd want hij maakt echt heel mooi melkschuim. Het is een grote beker die je op een soort schoteltje zet en hij neemt ook echt nauwelijks ruimte in. En weet je wat tof is? Je kan erg makkelijk zowel opgeschuimde warme melk erin maken als koude melkschuim.
Win!
Wil jij kans maken op zo’n handige SENSEO melkopschuimer? Klik hier en beantwoord de multiple choice vraag ”Wat is de naam van dit recept?”.

Omdat het nu van dat heerlijke nazomerweer is heb ik een paar koele koffierecepten die je in een handomdraai maakt: iced cappuccino, iced coffee hazelnut en een onweerstaanbare frappé met chocolade en Malibu. Echte van die verwenners die je in een koffietentje besteld maar waar je nu dus niet meer de deur voor uit hoeft.
Ik gebruik gecondenseerde melk als zoetmaker in plaats van suiker omdat in koude koffie suiker minder snel oplost. Door een vloeibare variant te gebruiken weet je zeker dat je geen vervelende korreltjes in je koffie hebt zitten. En de smaak van gecondenseerde melk is ook nog eens romig en vol, extra lekker dus.

Iced cappuccino
Iced cappuccino
– 1 SENSEO Intense Black koffiepad
– 1 el gecondenseerde melk
– 70 ml koude melk
– 3 ijsblokjes
– snufje kaneel
Extra nodig: SENSEO UP, SENSEO melkopschuimer

Zet een kleine kop koffie en roer de gecondenseerde melk erdoor. Laat de koffie 20 minuten afkoelen in de koelkast.
Vlak voordat je de koffie uit de koelkast haalt doe je de melk in de opschuimer. Houd de knop 3 seconden ingedrukt zodat de melk koud wordt opgeschuimd. Terwijl het handige apparaatje bezig is haal je de koffie uit de koelkast en voeg je de ijsblokjes toe. Schenk de melk bij de koffie en lepel het laatste beetje schuim erop. Bestrooi met een snufje kaneel.

iced coffee hazelnoot

Iced coffee hazelnut
– hazelnootsiroop
– 1 SENSEO Intense Black koffiepad
Extra nodig: SENSEO UP, ijsblokjesvorm

Doe in 5 vakjes van de ijsblokjesvorm in ieder vakje een paar druppels hazelnootsiroop. Vul de vakjes verder met water en laat een nachtje invriezen. Zet een grote kop koffie en laat 20 minuten afkoelen in de koelkast. Voeg de ijsklontjes toe en laat 5 minuten staan zodat de ijsklontjes de koffie nog koeler maken en de klontjes iets smelten zodat de heerlijke hazelnootsiroop vrij komt. Serveer feestelijk met een rietje.

Iced frappé
Frappé met chocolade en Malibu
– 1 SENSEO Intense Black koffiepad
– 4 ijsblokjes
– 100 ml melk
– 3 el gecondenseerde melk
– 2 tl cacao
– 30 ml Malibu
– Bus met slagroom
– klein stukje pure chocolade
Extra nodig: Senseo Up, blender, dunschiller

Zet een grote kop koffie en laat 20 minuten afkoelen in de koelkast. Doe de afgekoelde koffie met de ijsklontjes, melk, gecondenseerde melk, cacao en Malibu in de mengbeker van de blender en mix tot de ijsklontjes heel fijn zijn. Schaaf ondertussen kleine krulletjes met een dunschiller van de chocolade. Schenk het koffiemengsel in een mooi hoog glas, spuit er een lekkere toef slagroom op en versier met de chocoladekrulletjes.

Tja, omdat dit echt bijna geen koffie meer is maar meer een heerlijke traktatie (of toetje) drink ik dit heeeel af en toe. Nog steeds stuiter ik als een malle van de cafeïne dus wie weet moet ik het eens proberen met décafé.

Wil je een iets minder zware variant? Maak dan koude melkschuim in de SENSEO melkopschuimer. Doe 70 ml koude melk in de beker, druk de knop 3 seconden in en laat het machientje heerlijke schuim maken. Schep die op de koffie in plaats van de slagroom en bestrooi met chocoladekrullen.

Dit is een gesponsord artikel en wat ik schrijf is mijn mening.