Op van die zinderend hete dagen waarbij het asfalt smelt onder mijn voeten, zelfs een bikini nog teveel kleding is en m’n tong 24 uur tegen mijn gehemelte plakt wil ik alleen maar ijsjes eten. Maja, dat vult niet en is niet gezond. Nu heb ik voor dat soort dagen een salade bedacht die ik dus wel wil eten: hij is lekker koud, dorstlessend en heeft ook wat pit. Dat laatste kan ik wel gebruiken want tjongejonge wat word ik toch loom van die hitte!

Watermeloensalade met feta en munt
voorgerecht voor 2 personen
– 200 g watermeloen, ijskoud!
– 75 g volle feta
– ¼ limoen
– flinke scheut lekkere olijfolie
– handje kalamata olijven
– blaadjes van 1 takje munt
– gedroogde chilipeper

Snijd de meloen in flinke stukken en haal als nodig de pitjes eruit. Verdeel de meloen over 2 borden en verbrokkel de feta erover. Strooi olijven, munt en wat chilipeper erover. Besprenkel als laatste de koele zomersalade met wat limoensap en olijfolie. Neem de borden mee naar buiten en plof neer onder een grote boom in een strandstoel met een gekoeld glas rosé erbij.
Oja, omdat de olijven en de feta al vrij zout zijn hoeft er van mij geen extra zout over de salade.