Overal zie je hamburgerzaken openen. En nee, dan is het niet die keten met een gele M maar kleine zaakjes die ambachtelijke burgers maken. En toegegeven, ik vond burgers vroeger wat ordinair voer maar sinds ik de echt lekkere burgers heb ontdekt ben ik helemaal om. En ja, nu maak ik ook heel graag een burgertje thuis. En precies zoals ik ‘m lekker vind: een knapperig gegrilde boterham, frisse baby sla, rijpe tomaat, best beef in town, pittige mayo à la caeser salad, gegrilde courgette, Heinz ketchup en flinters Parmigiano Reggiano. Omdat ik geen frituur heb om frietjes te maken eet ik er chips bij. Om je vingers bij af te likken!

Knapperige burger met courgette en caesar saus
Voor 1 persoon
– 1 dunne snede goed brood
– 1 el olijfolie
– 2 plakken courgette
– 120 g lekker rundergehakt van goede koe & slager
– 3 dunne plakken roma tomaat (deze tomaat heeft veel vruchtvlees waardoor je burger niet te nat wordt, ideaal!)
– 1 blaadje baby Romaine sla
– stukje Parmigiano Reggiano, in flinters
– lekkere lik ketchup

Voor de caesar saus:
– 1 el mayo (kan je natuurlijk zelf maken)
– 2 ansjovisjes, fijngehakt
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– 1 tl kappertjes, fijngehakt

Verhit de grillpan tot medium heet. Smeer het brood aan beide zijden in met de olijfolie en grill bruin aan iedere kant. Grill daarna de courgette tot ze een mooi streepje hebben.
Meng ondertussen vlug en kort knedend 1 theelepel zout en flink wat versgemalen peper door het gehakt. Vorm een mooie ronde burger met je handen. Maak ‘m iets groter dan het broodje want tijdens het bereiden slinkt ie iets. Grill iedere zijde 3 minuten mooi bruin. De binnenkant van de burger mag nog wat roze blijven.
Maak ondertussen de saus. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met wat peper.
En dan is het tijd om de burger te bouwen! Snijd de boterham doormidden. Beleg 1 stuk met sla, daarop tomaat, dan de warme burger, schep er de caeser saus over, leg de courgette erop,  schud er een lekkere lik tomatenketchup op, bestrooi met de kaas en leg als laatste het andere gedeelte van de boterham erop. En smullen maar!!