dadel choco balletjes
Als een leeuwin op zoek naar haar prooi kijk ik mijn keuken rond en denk: waar ga ik iets te snaaien vinden? Ik snuffel in kastjes, trek lades open en gluur in de koelkast. Geen vondsten waar ik blij van word, maar rond een uurtje of vier moet ik toch echt iets zoets knabbelen!
Nu heb ik een ideale snack bedacht die een mega boost aan energie geeft, super lekker is en ook nog eens best gezond: dadelchocoballetjes. En weet je wat zo relaxed is? Ze zijn na een week nog steeds heerlijk dus je kan er best een tijdje mee doen. Perfecte prooi dus voor in mijn keukenkastje.

Dadelchocoballetjes met kokos
Voor ca 16 stuks:
– 200 g dadels zonder pit
– 4 tl cacao
– 2 el gemengde notenpasta
– 1 el sinaasappelsap
– 4 el geraspte kokos
– merg van  vanillestokje

Snijd de dadels in vieren. Hak ze samen met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine tot een smeuïg geheel. Geen keukenmachine? Hak dan de dadels heel fijn met een groot keukenmes en meng daarna met de rest.
Draai van het dadelmengsel balletjes van ruim 1 cm groot. Rol ze daarna door de kokos. Klaar!

Tip: Gemengde notenpasta kan je kopen bij de natuurvoedingswinkel. Je kan het ook vervangen door tahin of pindakaas.

Deze balletjes worden geserveerd op de speciale shoppingnight op 2 en 9 april van het geweldig leuke kledingmerk Costes. Met deze powerballetjes kan iedereen met veel energie tot in de late uurtjes shoppen!
Oja en in de goodiebag zit een mooie kaart met het recept:
receptkaart voor Costes