Linzensalade met pompoen

Hoeveel geitenwollen sokken ik heb? 0! Toch dacht ik vroeger dat alleen liefhebbers van die warmhouders voor je voeten pompoen en linzen aten. Gekke ik!
Gelukkig ben ik nu veel wijzer en inmiddels zelfs verknocht aan pompoen; in risotto, salades, soep, ovenschotels etc. En ja, die peulvruchten zijn daar een perfecte begeleider bij. Natuurlijk kan je linzen zelf even koken maar als ik wat haast heb zijn die uit blik een prima alternatief. En die geiten? Ja die komen zeker terug maar dan in de vorm van kaas op mijn bord, want perfecte combi met pompoen & linzen.

Lauwwarme linzensalade met pompoen en geitenkaas
Hoofdgerecht voor 2 personen
– ½ flespompoen
– 2 el olijfolie
– 75 g gemengde sla zoals met rucola en veldsla
– 400 g linzen uit blik of zelf voorgekookt
– Zest van 1 citroen (heb je geen zester? Rasp dan de schil)
– 3 el lijnzaadolie
– 1 tl mosterd
– 1 el sinaasappelsap
– ½ bosje krulpeterselie, fijngehakt
– 125 g verse geitenkaas

Verwarm de oven voor op 175 graden, met de grilstand ook aan. Schil de pompoen en haal de pitjes eruit. Snijd de pompoen in dunne plakken van zo’n 4 mm en verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel de olijfolie erover en bestrooi met vers gemalen peper en grof zeezout. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de pompoen in 20 minuten gaar.
Verdeel de sla over 2 borden. Meng in een kommetje de zest, lijnzaadolie, mosterd en sinaasappelsap tot een dressing. Breng flink op smaak met peper en zout. Giet de linzen uit blik af en spoel even met koud water. Warm de linzen 5 minuten op in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur. Meng in een grote kom de linzen met de dressing en peterselie. Verdeel de linzen over de borden, schep de geroosterde pompoen erop en verbrokkel de geitenkaas erover.

Ook lekker: strooi wat uitgebakken spekjes, geroosterde pompoenpitjes of walnoten over de salade.