amandelpakjesHet heerlijk avondje is gekomen en daar horen natuurlijk pakjes bij. Ook lekkere! Deze eetbare cadeautjes zijn heel simpel dus leuk om samen met kinderen te bakken.

Voor 12 stuks:
– 8 plakjes roomboterbladerdeeg (ontdooid)
– 300 g amandelspijs
– 2 eieren, losgeklopt
– 2 el slagroom
– rasp van een halve sinaasappel
en verder:
Bakplaat bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg op een snijplank de plakjes bladerdeeg met de plasticfolie naar boven. Verwijder de folie. Roer met een vork het spijs in een kommetje kruimelig. Voeg de slagroom, 1 losgeklopt ei en de sinaasappelrasp toe. Meng alles goed door elkaar tot een smeuïg goedje en verdeel het spijsmengsel in 12 delen.
Snijd met een scherp mes 6 plakjes bladerdeeg doormidden. Leg in het midden van iedere plakje bladerdeeg een hoopje amandelspijs. Vouw het pakketje dicht en druk de naden, ook aan de zijkant, dicht met een vork. Leg de pakjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
Snijd de overige 2 plakjes bladerdeeg in dunne repen. Leg op ieder pakketje kruislings 2 repen, zo lijkt het net of er een strikje om het pakje zit.
Bestrijk de pakjes met het resterende losgeklopte ei. Bak de pakjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Het lekkerste zijn ze als ze nog warm zijn, met een grote beker warme chocolademelk erbij.

Fijne pakjesavond!