Hoe dek je je tafel? Welke proviand is handig voor in je voorraadkast? Hoe eet je jezelf niet tonnetje rond aan guilty pleasures? Hoe maak je de perfecte mayonaise? Plannen voor een feestje, hoe pak je dat aan en wat serveer je?

In het boek ‘The Culy way of life’ geeft Monique van Loon jou heerlijke recepten, ultieme kooktips en ook nog eens vrolijke verhalen over hoe je er een ware lekkerbeklifestyle op na houdt. Ze schrijft heel persoonlijk zonder betweterig of pocherig te zijn over haar leventje als foodie. En dat is ze in hart en nieren. Zij is namelijk de vrouw achter het, in korte tijd immens populair en groot geworden, online magazine Culy.nl. Ja echt, Monique rocks niet alleen als persoon maar ook nog eens als auteur!

Ieder hoofdstuk begint met een persoonlijke inleiding waarna een aantal recepten volgen. Neem nou het hoofdstuk ‘Party time’. Daarin geeft ze uitleg hoe je een leuke uitnodiging maakt, waarom het handig is om een thema te kiezen en wat een slimme aanpak is voor drankjes en hapjes. Oja, en personeel op je feestje. Lees: hoe zet je je vriend of goede vriendin handig in zodat je zelf lekker kan fuiven en niet continue in de weer bent met je gasten pleasen met de versnaperingen. En dan volgt er een keur aan recepten voor lekkere hapjes en cocktails maar ook de perfecte antikatertips. Kijk, dat is nou handig!

En verder is dit boek van bijna 300 pagina’s doordrenkt met:
– meer dat 50 fijne, meestal best easy recepten
– handige low-budget tips
– een spoedcursus wijn
– geweldig uitspraken als: “Het leven is te kort om vieze dingen te eten”. So true!
– uitleg hoe je je eten goed fotografeert (oa voor op Instagram)
– leuke lijstjes met muziek voor bij etentjes
– smakelijke foodfoto’s, gemaakt door Denise van The Little Things.
– Monique’s favo adresjes om boodschappen te doen en restaurants
– en ja ook haar lievelingsblogs. Laat ik nou ook net tussen dat rijtje staan. Super! Thanks Monique!

En ik? Ik kan na het lezen concluderen dat ik aardig the Culy way of life leef. En dat Monique en ik elkaar de hand kunnen schudden als het op smaak aan komt. We zijn namelijk allebei ultimate zoet-zout junkies (krokante bacon uit de oven met bruine suiker mmmmjummie….!).

Wil jij dit perfecte handboek voor de wannabe foodie hebben? Dan maak je nu kans want ik mag 1 exemplaar van de uitgever weggeven. Laat hieronder, voor 4 december 2013, achter waarom jij dit boek nodig hebt om een echte foodie te worden en wie weet ben jij straks in het bezit van dit lekker dikke lekkere boek!

Titel: The Culy way of life
Auteur: Monique van Loon
Uitgeverij: Bertram & De Leeuw
Prijs: € 24,95